Jezik je karta zdravlja

Autor Datum 02/08/2018

Jezik je karta stanja vašeg zdravlja. Kada ste zdravi, jezik je crvenkast, u jednakoj u boji i ima hidratiziranu teksturu. S druge strane, kada imate nekih zdravstvenih problema, to se očituje u promjeni boje ili teksture, ili također s nekim oznakama u određenim područjima jezika.

Tradicionalna kineska medicina pruža nam ključeve interpretacije tih promjena i možete utvrditi koje zdravstvene probleme imata, ujedno sa kojim organima u tijelu su ti zdravstveni problemi povezani. Općenito, ako pogledate jezik kao kartu, ukazuje na sljedeće organe u tijelu:

  • Srednja regija: trbuh i slezena
  • Strane: jetra i žuč
  • Unutarnji dio: bubrezi
  • Vrh jezika: srce

Boja jezika

Boja vašeg jezika daje vam znakove koji organi slabo funkcionišu. Žućkaste boje ukazuju na jetru, žučni mjehur i želudac. Kad je boja zelena, ukazuje na jetru. S druge strane, siva je povezana s jetrom i crijevom. Bijela boja može značiti da postoje paraziti, anemija, bubrežni ili hormonski problemi, loša cirkulacija ili loša prehrana.

Ovo su zdravsteni problemi na koje vaš jezik može da ukaže:

Žućkasto bijeli sloj na jeziku

Kada jezik ima bijeli ili žućkasti sloj koji ga pokriva cijelog, osoba ima problema sa neravnotežom u izlučivanju žučnog mjehura žuči koja je glavni uzrok probavnih problema. Prehrambeni ostaci koji nisu bili probavljeni ili apsorbirani prelaze u stanje fermentacije i razgradnje, time se pretvaraju u toksine.

Tragovi zuba na jeziku

Neki jezici imaju nepravilne oznake na stranama kao da su ih napravili kutnjaci. Ponekad osoba također osjeća potrebu da ispljune bijelkastu sluz. U tom slučaju, probava ne radi ispravno i hranjive tvari se ne apsorbiraju ispravno u tankom crijevu. Također ima puno veze s nedostatkom minerala.

Bubuljice na jeziku

Bubuljice na jeziku su male upaljene točke koje također predstavljaju slabu probavu i prisutnost ostataka hrane u razgradnji u malom i debelom crijevu.

Pukotine ili ispucao jezik

Pukotine na jeziku vrlo su česte. Izgledaju kao duboki ili plitki rezovi na različitim područjima, iako su najčešći u srednjoj regiji jezika. To znači da postoje stari problemi u zidovima debelog crijeva, koji je dio crijeva koji ima problema sa viškom kisaline, nusproizvod slabe probave. To također utječe na nedostatak vitamina . Može biti i sluz na jeziku.

Sluz u grlu i ustima

Oblik koji se pojavljuje u grlu i može čak doći do usta, a često može uzrokovati i pogoršati upale poput sinusitisa itd., Rezultat su slabe probave koja je stvorila toksine koje tijelo treba riješiti. Ako imate gorak okus u ustima, to se događa zbog prisutnosti žuči. Kada ne probavite hranu i time uzrokuje žgaravicu, to također stvara sluz, jer to je način na koji tijelo štiti zidove probavnog trakta.

Ranice u ustima – ulceri

Ranice u ustima (ulceri) su simptom loše probave kada postoji upala ili ulceracije u nekom dijelu gastrointestinalnog trakta. Zapravo, oni se pojavljuju dan nakon što ste već pojeli hranu.

Ponekad se oznake pojavljuju izvan usta, na uglovima, a ako su pogoršaju, mogu čak i uzrokovati i neugodan svrbež, upale. Ove oznake su odraz duodenalnih ulkusa(čireva) uzrokovanih probavnim poremećajima.

Da biste poboljšali zdravlje i spriječili simptome na koje vam pokazuje jezik, trebali biste početi sa poboljšavanjem prehrane i detoksikacijom tijela da ga očistite od svih toksina koji mu štete. Ako je potrebno, također trebate uzeti prirodni dodatak za poboljšanje funkcioniranja probavnog sustava. Preporučujemo isto da napravite detoksikaciju jetre a ponekad da usta isperete sa nekim ljekovitim uljem.

Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći i ukazati na zdravstvene probleme koje možete da vidite sa na svom jeziku.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.