Joga kod kuće u 12 jednostavnih koraka

Za sve one koji žele vježbati jogu, a nemaju vremena da idu na časove, evo 12 jednostavnih koraka za vježbanje kod kuće.

Većina nas bi rado vježbala nešto, ali nitko nema dovoljno vremena. U stalnoj utrci od posla do kuće, djece, prijatelja, rodbine i komsiluka, ne stižemo da se posvetimo sebi.

Za sve one koji odluče da odvoje pola sata za sebe, za osvježenje duše i tijela, predlažemo vježbanje joge kod kuće, piše Sensa.

Evo dvanaest jednostavnih koraka koje možete lako svladati:

1. Stanite uspravno u položaj koji se zove položaj planine s dlanovima sklopljenim ispred sebe kao da se molite.

2.Udahnite i istegnite ruke iznad glave i blago se nagnite unatrag.

3. Dok izdišete sagnite se ka koljenima sve dok vam šake ne dodirnu zemlju (ili koliko god možete). Učvrstite noge ali nemojte zgrčiti koljena.

4. Udahnite i iskoračite unatrag u čučanj desnom nogom, dok vam je lijeva savijena u koljenu.

5. Izdahnite dok pravite iskorak unazad i lijevom nogom i stanite u pozu klupe. Neka vam kičma i noge ostanu pravi. Vaša ramena trebalo bi da se nalaze točno iznad vaših zglobova. Držite svoju težinu šakama i stopalima. Udahnite duboko.

6. Izdahnite i polako spustite svoje tijelo ka zemlji. Ostanite u položaju u kome ćevaše tijelo biti paralelno sa zemljom i samo malo iznad nje.

7. Udahnite, podignite gornji dio tijela i istegnite kralježnicu u natrag. Neka vam ruke budu ispravljene.

8. Izdahnite i zauzmite položaj obrnutog slova V, poznat i kao pas koji gleda prema dolje. Prebacite težinu na pete i podignite kukove. Ostanite tako tijekom 5 udaha i izdaha.

9. Tijekom posljednjeg izdaha savijte koljena igledajte između šaka. Udahnite i iskoračite lijevom nogom koju ćete postaviti između šaka i doći u položaj isti kao onaj pod brojem 4.

10. Izdahnite i stanite u položaj u kome ste savijeni prema naprijed.

11.Udahnite i istegnite ruke i stanite u stojeći položaj sa ispravljenim leđima. Zatim polako istegnite ruke iza glave blago se savijajući unatrag.

12. Izdahnite i vratite se u početni položaj. Ostanite tako tijekom nekoliko trenutaka, a onda ponovite sve još jednom.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.