Juha od luka za detoksikaciju bubrega

Autor Datum 13/08/2018

Luk je jedna od najljekovitijih namirnica. S visoko detoksikacijskim, antiseptičkim i diuretskim svojstvima, idealan je lijek za borbu protiv bilo kakvih problema povezanih s bubrezima kao što su urinarne infekcije, bubrežni kamenci, zadržavanje tekućine itd. U ovom članku ćemo vam objasniti najlakši način za brigu o vašem bubrezima tako što ćete 9-dnevni plan čišćenje bubrega uključiti juhu od luka. Odmah ćete primijetiti rezultate i vaši bubrezi će vam zahvaliti za to.

Izrezan luk

Luk

Svojstva crvenog luka

Crveni luk sadrži mnogo minerala poput kalcija, magnezija, klora, bakra, željeza, fosfora, joda, silicija, sumpora, itd. Sadrži i vitamine A, B, C i E. Ove vrijednosti daju joj sljedeća zdravstvena svojstva:

 • To je diuretik, zbog čega pomaže kada imate zadržavanje tekućine, natečene kapke, edemama itd.
 • Bori se protiv upale
 • To je snažan antioksidant
 • Antiseptički, antimikrobni i antifungalni: pomaže u borbi protiv infekcija uzrokovanih bakterijama, mikroorganizmima i gljivicama
 • Poboljšava disanje
 • Štiti vas od kardiovaskularnih bolesti

Napravite Juhu(supu) od luka

Da biste napravili juhu od luka, kuhajte jednu glavicu luka u jednoj litri vode. Kao opciju možete dodati žlicu peršuna zajedno s lukom, što će također pomoći u dubinskom čišćenju bubrega.

Piti juhu napravljenu dvije litre vode i dvije glavice luka svaki dan. Možete napraviti više i spremiti ga u hladnjak za najviše dva do tri dana.

Kako piti Juhu od luka?

Tijekom dana, izvan jela, piti juhu od luka u malim gutljajima, po mogućnosti na sobnoj temperaturi. Ako želite, dodajte malo soka od limuna u juhu od luka. Preporučljivo je da konzumirate najmanje dvije čaše na prazan želudac najmanje pola sata prije doručka.

Pokušajte konzumirati juhu od luka svakodnevno prije podneva.

9-dnevni plan prehrane za detoksikaciju i čišćenje bubrega

Ovaj način detoksikacije i čišćenja bubrega koji preporučujemo traje devet dana. Uz konzumiranje juhe od luka, slijedite ove prijedloge:

 • Smanjite sol i slanu hranu. Možete dodati sol u svoje obroke s malo slane vode (prodan u trgovinama prirodnim proizvodima i nekim supermarketima)
 • Smanjite potrošnju životinjskih bjelančevina (osobito meso, mlijeko i mliječne proizvode) i prvenstveno odredite biljne bjelančevine. Odličnesu mahunarke za vaše bubrege su grah, koji je slučajno oblik bubrega. Ostali izvori proteina osim mahunarki su sušeno voće i gljive. Također možete jesti jaja i malo ribe.
 • Izbjegavajte rafiniranu šećer i slatku hranu. Koristite med ili stevia da zasladite.
 • Bubrezi, zajedno s jetrom, glavni su organi koji imaju tendenciju da se ohlade i uzrokuju da se bolesti bubrega pogoršaju, nedostatak energije i umora, bolovi u lumbalnom području itd. Kako bi to spriječili, uvijek držite sredinu i donji dio vaših leđa toplim. Noću, možete staviti vrećicu vruće vode ili elektronički jastučić na taj dio neko vrijeme.
 • Ako se bavite tjelesnom aktivnošću i znojite se, to će vam pomoći u čišćenju bubrega. To će biti još jedan način da eliminira tekućine iz vašeg tijela.

Primjer zdravih dnevnih obroka

Ovdje je zdrav obrok kojeg predlažemo za jedan dan:
1. Na prazan želudac: dvije ili tri čaše juhe od luka
2. Doručak : cjelovita pšenična tjestenina i omlet
3. Tijekom jutra: nekoliko čaša juhe od luka
4. Sredinom jutra: suho voće
5. Ručak: juha od leće i cijela riža, miješana salata i konzervirane jabuke zaslađene medom
6. Sredinom poslijepodneva: nekoliko čaša juhe od luka
7. Snack: banane i brusnica
8. Večera: kupus s krumpirom, promiješati pržiti s češnjakom, i riblji fileti.

Upozorenje

Neki ljudi ne probavljaju sirov crveni luk, ali je moguće da se probavlja dobro ako se kuha. Preporučujemo da to pokušate s oprezom. Ako postoje simptomi slabog varenje, izbjegavajte nastavak ovoga plana detoksikacije bubrega.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.