Kafa sa cimetom – odličan napitak za zdravlje

Pored interesantnog ukusa, cimet bi trebalo koristiti i zbog zdravlja, jer je ovaj začin pravo bogatstvo za organizam.

Cimet je sjajan izvor vitamina i minerala pogotovo željeza, kalcija, Magnani i vitamina C. Ovo je sjajn način da pojačate svoj imunitet, ali te ubrzati organizam, smanjite razinu šećera i kolesterola u krvi i smanjiti menstrualne bolove.

Ukoliko ste na dijeti ovaj začin će vam dobro poslužiti za zavarati glad, a možete ga dodati i u limunadu ili čaj.

Istraživanja su pokazala da miris cimeta može poboljšati kognitivne sposobnosti, pamćenje, obavljanje određenih zadataka i da se povećava budnost i koncentraciju.

Vjerojatno će vam biti interesantna činjenica da ukoliko u šalicu kafe dodate samo ¼ žličice cimeta, vaš orgnazim će biti spremniji da se obrani od virusa i bakterija. Pored sjajne arome koju ćete dobiti, učinit ćete i uslugu svom organizmu.

Prvu jutarnju kašu začinite ovim mirisnim začinom, a umjesto kravljeg mlijeka dodajte bademovo (koje možete sami spremiti) ili kokosovo.

Primijetit ćete da ćete tijekom dana imati više energije, bit ćete manje naduti, a kako ovaj začin regulira šećer u krvi eliminsaće napade glad ii bit ćete duže siti.

Ukoliko želite da se osvježite tijekom tropskih dana, napravite ledenu kafu:

Uzmite visoku čašu, dodajte omiljenu kavu u granulama, malo vrele vode i promiješajte tako da se granule sasvim rastope. Dodajte ¼ žličice cimeta, dva žličice kokosovog ulja, 1/8 žličice kakaoa i dopunite piće biljnim mlijekom (sojinim, bademovim, kokosovim, prinčanim ili zobenim).

Ne zaboravite da ponekad male promjene mogu imati veliki utjecaj na zdravlje.
Izvor:zenskikutak