Kafa za ljepotu i njegu

Autor Datum 18/10/2017

Mnogima omiljeni napitak odličan je i za ljepotu. Kavu možete na različite načine iskoristiti u svojoj beauty rutini, a otkrivamo vam sedam najboljih načina na koje ovaj nevjerojatni napitak utječe na ljepotu.
kafa-za-ljepotu-i-njegu

Antioksidans

Kava ima snažan antioksidativni učinak. Pomaže u borbi protiv preuranjenog starenja uzrokovanog suncem, toplinom, nečistoćama, te sprečava oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima. Flvonoidi, antioksidansi iz kave, oslobađaju se prilikom mljevenja zbog čega biste trebali više uživati u šalici omiljenog napitka.

Zaštita

Zaštitna svojstva kave iskoristite i za njegu kose. Maske s kavom spriječit lomljenje i poboljšati sjaj.

Natečenost

Kada se primjenjuje lokalno putem kreme za oči, kofein iz kave pomaže u ublažavanju otoka oko očiju ograničavanjem protoka krvi u tom području.

Piling

Talog od kave odličan je izbor za uklanjanje izumrlih stanica. Nježno izmasirajte kožu za najbolji, potpuno prirodan piling.

Zatezanje

Budući da je kava diuretik, kreme i serumi koji sadrže kavu mogu privremeno umanjiti vidljivost celulita povlačeći tekućinu iz masnih stanica. Dehidracijom masnih stanica smanjuje se njihova veličina zbog čega koža izgleda zategnuto i glatko.

Smirivanje

Antioksidansi iz kave koji sprečavaju preuranjeno starenje mogu ublažiti upale, iritacije i crvenilo kože.

Svježina

Baš kao što razbudi vas ujutro, kava će razbuditi i vašu kožu. Kao sastojak maski kava će poboljšati protok krvi i učiniti da vaša koža bude blistava, sjajna, nježna.
Izvor:ljepota.ba

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.