Kako da uredite malu kuću?

Autor Datum 03/10/2016

U maloj kući može biti vrlo tamno, previše pretrpano i neuredno. To je obično zbog pogrešnih tehnika ukrašavanja. Međutim, mala kuća ne mora biti skučena. Postoji nekoliko načina za dekoriranje, koji će učiniti da i mala kuća bude prostrana, prozračna i svjetla. Osim toga, ukoliko dobro uredite malu kuću stvorit više prostora i iskoristiti svaki djelić tog prostora.
kako-urediti-malu-kucu

Sve što je potrebno je pažljivo planiranje pri odabiru namještaja, pribora i boja, kao i malo pomoći od majstora.

1. Neka vam sobe budu multitasking

U maloj kući je vrlo važno razmišljati o različitim načinima funkcioniranja soba. Spavaća soba može također biti i ured. Umjesto što ćete postaviti stol, postavite ormar, koji se može pretvoriti u radni stol, na taj način ćete imati dvije stvari u jednoj, a zauzimat puno manje prostora. Možete nabaviti i ormar u dnevnoj sobi, tako da možete sakriti televizor, kada vam više nije potreban. Zatvorite ormar kada želite soba djeluje kao formalni prostor, a ostavite ga otvorenim kada se koristi kao obiteljska soba. Trepezarija može poslužiti i kao igraonica.

2. Napravite ostave od namještaja.

Odaberite namještaj koji ima jako puno ladica, u koje možete spremiti neke stvari. Naprimer, mnogi kreveti, kada se podignu imaju mjesto za odlaganje stvari. Ako znate nekoga majstora, zamolite ga da vam napravi neki ugrađeni namještaj za vaš dom, kao što su police za knjige na zidu stepenica ili sjedalo do prozora u kojem se mogu držati dodatne deke i jastuci. Ako vam je spavaća soba mala, možete neku odjeću staviti u kutije i gurnuti ispod kreveta.

3. Neka bude jednostavno.

Neka vaša mala kuća izgleda prostrana i lijepa tako što ćete je dekorirati na jednostavan način i sa jednostavnim stvarima. Odaberite blage, neutralne boje za zidove i presvlake. Neka vam što više svjetla uđe u prostoriju, tako što ćete izbjegavati tamne zavjese, a umjesto toga odaberite neke providne i bijele. Refelektujte svjetlost tako što ćete postaviti ogledala na zidove. Dodajte samo nekoliko lijepih stvari na policu, kao što je srebrena vaza ispunjena ružama, umjesto da na njih neredima previše stvari, što može učiniti da prostor djeluje mnogo manji.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.