Kako da izaberete kofer koji će vam trajati godinama?

Autor Datum 20/06/2018

Koferi su investicija. Zaista. Potrebno je malo truda i istraživanja kako biste pronašli odgovarajući kofer. Kada ga jednom pronađete, znaćete. Međutim, često prilikom izbora kofera pravimo mnoge greške. Jednostavno se zaletimo i kupimo kofer koji izgleda lepo, koji ima lep dizajn i koji deluje kao da će trajati. Ispostavi se na kraju da takvi koferi niti traju, niti su preterano funkcionalni.

Zato treba da znate neke osnovne stvari kada birate kofere. Ukoliko već želite da uložite pozamašnu sumu novca, nemojte ulagati u loše stvari, uložite u kvalitetne kofere za letovanje, koji će vam se i te kako isplatiti. Kada biramo kofer, koji želimo da nam traje godinama, treba u vidu da imamo nekoliko stvari.

Kvalitetni koferi koji su napravljeni od polikarbonata

Vrlo je važno da koferi koje kupujete budu od polikarbonata. To je važno zato što upravo taj materijal veoma kvalitetan, a zna se da od materijala mnogo toga zavisi. Tako da, kada ulažete u nešto treba da ulažete u polikarbonat.

Koferi koji su napravljeni od ovog materijala pre svega su otporni na bilo kakve udarce. To je ono što je važno kada želite da zaštitite osetljivije stvari. Kada su koferi napravljeni od plastike, oni često mogu vrlo lako da se oštete, a gotovo je sigurno da koferi tokom svog životnog veka mnogo puta budu izloženi različitim udarcima. Vi nikada ne znate kako se drugi odnose prema vašem koferu, kada ga pakuju, kada ga vade. Tako da, samo koferi koji su napravljeni od ovog materijala mogu da izdrže različite vrste udarca i da jednostavno budu otporni i da vam upravo zbog toga traju. Koferi bi trebalo da vam budu saputnici na mnogim putovanjima, a ne samo u jednoj sezoni.

Sledeća jako važna stvar koja je u vezi sa ovim materijalom jeste činjenica da je ovaj materijal i te kako lak. Dakle, naravno da nećete kofer koji sam od sebe teži previše, a kada ga napunite stvarima tek tada postaje pretežak. Naravno da želite kofer koji je lagan, ali napravljen od najboljih materijala.

Birajte kofere sa više točkića – najbolje četiri

U redu je i da izaberete kofere sa dva točkića, odnosno sa točkićima na samo jednoj strani. Daleko su funkcionalniji koferi sa četiri točkića, odnosno koferi, koji imaju točkiće na svim stranama. Oni su mnogo lakši za upotrebu, koliki god oni bili i koliko god teški bili. Jednostavno ćete se lakše kretati kada imate ove kofere. Najbolje bi bilo da ti točkići na koferima budu silikonski, kako bi se što manje habali, ali i kako bi što manji zvuk ostavljali za sobom. Često točkići koji su napravljeni od nekih drugih materijala ostavljaju zvuk za sobom i to nekada iritira, ne samo vlasnike kofera, nego i ostale.

Koferi koji imaju garanciju

Treća karakteristika idealnih kofera jeste u vezi sa garancijom. Dakle, kada u radnji dobijete potvrdu, odnosno garanciju na dve godine ili više, onda znate da se radi o ozbiljnoj firmi.

Ukoliko koferi nemaju garanciju, onda bi trebalo da se zapitate da li će vam taj kofer trajati. Tako da je jako važno da odaberte dobre proizvođače kofera, one koji su tome i te kako posvećeni i gde ćete sa zadovoljstvom uložiti novac, zato što znate da će vam se sve to u vidu jednog dobrog proizvoda vratiti.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.