Kako izabrati cvijeće za svadbenu dekoraciju?

Autor Datum 11/09/2018

Cveće je neizostavan element najlepšeg dana u životu svakog para. Izgovaranje sudbonosnog „Da“ prati cveće u bidermajeru, cvetne dekoracije na mladenačkom stolu i stolovima za goste. Zato se redovno pojavljuju nedoumice oko njegovog izbora u pripremi ovog savršenog dana. Mi Vam dajemo neke ideje koje cveće izabrati za ove namene, a Vama ostaje da uživate u proslavi.

Cvijeće za svadbenu dekoraciju

Cvijeće za svadbenu dekoraciju

Cveće za bidermajer

Cveće za bidermajer trebalo bi, pre svega, da predstavlja izbor omiljenih cvetova mlade, i stoga se treba voditi prvenstveno ovim načelom. Ako je Vaše najdraže cveće ruža, pupoljci ovog cveta biće i najlepša odluka za bidermajer. Cveće se za ovu namenu nekada bira i po svom drugačijem izgledu, te izbor poljskog cveća, magnolije ili hrizantema takođe može biti odlično rešenje. Nemojte podleći najčešćem izgledu bidermajera, ako je Vaše omiljeno cveće neko drugo – bitno je da na dan venčanja sve bude po Vašoj meri i ukusu.

Boja i dodaci

Iako je bela, sa dodacima crvene, gotovo redovan izbor kada je u pitanju cveće za bidermajer, možete se upustiti i u malo hrabrije odluke. Kombinacija ljubičaste i plave takođe divno izgleda, kao i tek procvetalo sveće u beldoroze nijansi ili boji kajsije. Za one malo ekstravagantnije kada su dodaci bidermajeru u pitanju, predlažemo cveće u kombinaciji sa perjem. Inače se bidermajeru najčešće dodaje čipka slična onoj na venčanici, ili cveće prosto biva obmotano u finije belo platno.

Cveće za dekoraciju mladenačkog stola

Cveće u dekoraciji mladenačkog stola trebalo bi da bude isto kao ono u bidermajeru, ali to nije pravilo. Naime, kako je sveže cveće postalo jedan od trendi dodataka mladenačke torte, to se isto cveće može upotrebiti i za dekoraciju. Posebno lepo izgledaju veliki aranžmani u kojima se cveće postavlja duž ivice čitavog stola, što predstavlja diskretan i otmen ukras na centralnom stolu svadbe. Originalne su i dekoracije u kojima uz cveće postavlja sušeno i sveže voće, koje simbolizuje obilje i plodnost koje se želi novopečenom bračnom paru. Slobodno se upustite u kreativne ideje kada je cveće za mladenački sto u pitanju, jer nikako ne možete pogrešiti ili preterati – pod uslovom da je, naravno, ostatak sale dekorisan samo jednom bojom, poželjno belom.

Cveće u aranžmanu za stolove za goste

Cveće u dekoraciji stolova za goste može biti veoma diskretno, sa venčićima oko sveća ili malim buketima postavljenim na centar stola, do malo većih aranžmana koji bi imitirali u manjoj veličini cveće u aranžmanu za mladenački sto. Posebno lepo izgleda cveće na stolovima za zvanice u obliku srca, u jednoj boji – crvenoj ili beloj, sa dodatim mašnama i zelenilom, jer odaje prefinjenost i eleganciju. Za ovu dekoraciju izuzetno je originalno postaviti cveće da ležerno stoji na sredini stola: na primer, bele ruže sa dodatnim satensim mašnama ili malim ukrasima od imitacije bisera veoma lepo izgledaju. Trenutni hit predstavlja cveće uvezano u kocku, u kojoj se vide samo cvetovi, dok su stabljike sakrivene unutra. Ove kocke od raznobojnog ili jednobojnog cveća uvezuju se u veliku mašnu, satensku ili običnu, te svaki sto dobija pravi cvetni poklon kao ukras.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.