Kako postati i ostati fit?

Oko dijetalne i zdrave prehrane se vodi snažan marketing. Prije zdravlja, radi se o velikom i unosnom biznisu. Realno gledajući, nikome od proizvođača sredstava za mršavljenje nije u interesu globalno mršavljenje i globalna vitkost – već pretili ljudi koji će i dalje koristiti njihove proizvode.

Kako smršaviti i ostati vitak, a ne konzumirati pomoćna sredstva za mršavljenje?

Jednostavno. Uz čistu matematičku jednadžbu. Ako unesemo više energije nego ćemo potrošiti – debljamo se, ako pak potrošimo više energije nego smo unijeli hranom, tijelo će posegnuti za masnim zalihama i mi ćemo mršavjeti. Dakle, svi možemo smršavjeti ako smanjimo unos hrane i povećamo kretanje.

Osim toga, dobro je imati na umu par važnih stvari. Netko ima brz, a netko spori metabolizam.

Dobra strana toga je činjenica da se spori metabolizam može ubrzati. Metabolizam se ubrzava malim, a čestim obrocima – tek toliko da se pokrene probava, a organizam stekne dojam da je hrana stalno dostupna i s lakoćom počne otpuštati zalihe.
Bez obzira što pročitate ili čujete u prilog mastima – nemojte zaboraviti da vi zapravo pokušavate izbaciti višak masti iz svog organizma! Zašto bi istovremeno tu istu mast unosili u organizam?

Vježbajte.

Počnite šetnjom ako ste u lošoj kondiciji. Nastavite vožnjom bicikla, krenite postepeno. Nemojte naglo, samo ćete si priskrbiti upalu mišića i izgubiti volju za vježbanjem. Kada dobijete nešto kondicije od vožnje biciklom, upišite fitnes ili aerobik ili skinite s interneta program vježbanja i pridržavajte ga se.
Čuvajte se skrivenih debljača – ako kupujete namirnice s niskim udjelom masnoća, budite na oprezu. Proizvođači često maknu masnoće iz proizvoda, ali kako hrana na taj način gubi na kvaliteti okusa, mnogi proizvođači nadomjeste okus tako da hrani dodaju šećer.
Ujedno, potencijalna opasnost leži u soli. Sol za posljedicu ima zadržavanje vode, pa ako konzumirate puno soli, podbuhlosti i naotečenosti ćete se riješiti tek kada unos soli svedete na normalu.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.