Kako samopouzdanje utječe na vezu?

Samopouzdanje je vrlo važan element svake veze, jer samo ljudi sigurni u sebe mogu u potpunosti prihvatiti partnera i da mu vjeruju u svim situacijama, što će dati pravi kvalitetu vezi.
samopouzdanje veza
No, kad nekome od partnera samopouzdanje padne zbog stresa i napetih situacija na poslu, na primjer, trenutno postaje osjetljiviji na sve što partner kaže ili uradi i veza počinje ide pogrešnim putem.

Naime, osobe s manjkom samopouzdanja svaki malo snažniju gesta partnera tumače tragičnim i neprihvatljivim, no kako nemaju hrabrosti suočiti se s istinom, polako tonu u depresiju i postaju izuzetno zahtjevni.

Tako se par uskoro nađe u začaranom krugu – partner postaje zbunjen, što ga još više udaljava od vas i tjera vas u dublju depresiju, a međusobna komunikacija postaje sve gora i gora.

U takvim situacijama je jedino moguće rješenje promjena stava i povratak samopouzdanja, što nije lako, ali je moguće. Krenite malim koracima – promjena frizure, načina šminkanja, stila odijevanja … ništa drastično, ali ipak novo.

Svaki psiholog će vam reći da je šopnig idealan način podizanja samopouzdanja, pa provjerite i sami – biće dovoljne i dvije majičice početi opet dobro da se osjećate.

Stoga, navalite – rad na sebi nekad može biti i zabavan, a sigurno će vam spasiti vezu.