Kako se riješiti žohara u svom domu?

Autor Datum 15/04/2016

Sa toplijim vremenom najezda žohara je sve veća. Naročito ih ima u starijim zgradama koje su pune pukotina i oni ne šetaju samo po dvorištu zgrade, već ulaze i u vaše stanove, što nije nimalo lijepa pojava. Ako i vi imate problem sa žoharima u nastavku članka pročitajte nekoliko jednostavnih savjeta kako da ih se riješite zauvijek.
protiv zohara prirodno
Iako se trudite da se riješite ovih naoko ružnih napasnika pomoću sredstava koje obično možete da kupite u poljoprivrednim apotekama, nikako vam ne polazi od ruke. Čak i ako uspijete da ih se riješite, to traje veoma kratko, a proizvodi koje ste koristitli ostavljaju neugodne mirise u vašem stanu i imaju negativan uticaj na vaše zdravlje, pa čak i na zdravlje vaših kućnih ljubimaca.

Napravite sami sredstvo protiv žohara i sigurni smo da ćete biti zadovoljni.

Stavite jedno sirovo žumance i u njega naspite 50 grama borne kiseline u prahu. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Od smjese napravite male loptice i sačekajte da se osuše. Zatim ih stavite po čoškovima stana i na vidnim mjestima. Najvažnije je da pokrijete cijelu kuhinju i kupatilo, jer se tamo najviše skupljaju zbog vlage i hrane.

Žohar će kada ugleda kuglicu, prići joj iz znatiželje, dodirnuti je brkovima i zatim će uginuti. Čak ako i ne ugine odmah biće bolesna, tako da će zaraziti i zdrave žohare, a posljedica je sigurno smrt. Ako ne trenutna onda kasnija. Rezultate možete očekivati tri sedmice nakon postavljanja kuglica.

Ovaj način rješavanja sigurno je učinkovit, međutim, uvijek biste trebali da imate kuglice na mjestima ukoliko se žohari pojave negdje izvana ili ako je ženka položila jaja u vašem stanu, pa su se žohari izlegli nakon što su predhodni uginuli.

Najvažnije od svega je da ove kuglice nisu opasne za vas, djecu i kućne ljubimce, pa ih bez problema možete držati u stanu bez strahovanja da bi ih neko od djece ili ljubimaca mogao pojesti.
Izvor:ljepota

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.