Kako smršaviti nakon trudnoće?

Najteže je majkama koje za vrijeme trudnoće prekorače onu težinu koja se smatra zdravom i koje ne uspiju vratiti na staru kilažu u roku od pola godine nakon poroda. A pretjerani višak kilograma stvorit i kod djeteta veći rizik od pretilosti kasnije u životu.

Jedan od uzroka ove pojave mogao bi se krije u tome što u trudnoći tijelo buduće majke prolazi kroz brojne dramatične fiziološke promjene kako bi se pripremilo za opskrbu fetusa nutrijentima, njegov razvoj, porođaj, i kasnije dojenje. Ove promjene uključuju pojačanu cirkulaciju, ubrzavanje metabolizma, i promjene u razini hormona.

Međutim, bez brige. Evo par stvari koje će doprinijeti topljenju kilograma nagomilanih tijekom trudnoće:

Neka vam zdrava užina i grickalice uvijek budu pri ruci.

Voće, sirovo povrće, malo orašastih plodova, integralne žitarice, i posnija mesa predstavljaju odličan izbor.

Držite se što salje od teške, industrijski prerađene hrane koja sadrži mnoštvo praznih kalorija.Zaboravite na prženu hranu, tjesteninu, pizze, suhomesnate proizvode i slatkiše.

Dojite dijete što duže možete.

Istraživanja su pokazala da je dojenje kod nekih žena utjecalo na smanjenje težine. Svakako nemate što izgubiti, a vašem djetetu će takav vid prehrane mnogo značiti ..

Brojite kalorije koje unesete.

Kako se ne biste zanijeli, bilježite na papir sve što ste unijeli tijekom dana, ili jednostavno skinite neku od aplikacija za mobilni specijalno namijenjene praćenju unesenih kalorija i nutrijenata.

Ne zaboravite na hidrataciju.

Naš organizam nekada žeđ pomiješa s osjećajem gladi, pa posegnemo za hranom umjesto da popijemo čašu vode. A tekućine ćete svakako dodatno gubiti dojenjem. Neka vam neka tekućina bez šećera i kofeina zato uvijek bude pri ruci.

Držite se prethodnog rasporeda obroka.

Iako će vam se život izmijeniti iz korijena kada prinova stigne, pokušajte zadržati stare navike u vezi s prehranom.

Krećite se.

Džogirajte, šećite, ili izađite s bebom bar na sat vremena dnevno, ukoliko vam vremenske prilike to dopuštaju.
Izvor:super zena