Kako uštedjeti električnu energiju?

Da li vam se diže kosa na glavi svakog mjeseca kad vidite račun za struju? Primjenom nekoliko jednostavnih trikova možete umanjiti izdatke za tu stavku.

Odaberite pravo posuđe za kuhanje

Metalno posuđe se brzo zagrijava, ali i hladi. Keramičko, s druge strane, odlično zadržava toplinu, pa na ovaj način možete skratiti vrijeme potrebno za kuhanje.

Dobro očistite peglu i pećnicu

Kad su zaprljani, ovi uređaji rade manje učinkovito, pa se potrudite da uvijek budu čisti. Nečistoće na pegli možete jednostavno ukloniti pastom za zube, a kad čistite pećnicu, posebno obratite pozornost na vrata pećnice.

Odmrznite zamrzivač

Što više leda imate u zamrzivaču, više energije će mu biti potrebno postići odgovarajuću temperaturu. Kada primijetite da se stvorilo mnogo leda, odmah odmrznite uređaj.

Odzračite radijatore

Riječ je o ispuštanju viška zraka kako bi radijatori mogli griju do maksimuma. Za ovo će vam biti potreban poseban ključ ili odvijač koji ćete lako nabaviti.

Napunite hladnjak bocama vode

Ne otvarajte često hladnjak jer tako ulazi topao zrak. Ali, ako je hladnjak pun, hladnom zraku je potrebno više vremena da “pobjegne”, pa ako nemate dovoljno namirnica, napunite uređaj bocama vode.
Izvor:Novosti