Kakvu šminku odabrati za posao?

Šminka za posao, baš kao i odjeća, treba odgovarati radnom mjestu. Poželjno je istaknuti prednosti, no nikako napadno. Kako biste iu uredu uvijek izgledali besprijekorno, donosimo vam nekoliko savjeta za “poslovni make up“.

– U formalnim prilikama najbolje je da šminka bude suptilna. Nemojte dramatično šminkati oči. Svjetla sjena i predebela olovka naglasit će oči na pogrešan način. Radije se odlučite za bež sjenilo, tanku liniju crne olovke i dva sloja maskare.

– Izbjegavajte svjetlucavu šminku šljokice. Takva šminka prikladna je samo za večernje izlaske, dok će na radnom mjestu samo privuči pozornost na pogrešan način.

– Kada je riječ o usnama, najbolje je da izbjegavate previše svijetle i previše intenzivne boje. Ako želite šokirati, radite to u svoje slobodno vrijeme.

– Najbolje je da najveću pažnju posvetite podlozi. Dobar tekući puder i korektor osnova su dobrog make upa. Uz besprijekoran ten dovoljni su vam maskara i malo sjajila da biste izgledali odlično i spremno za novi radni dan.
Izvor:ljepota.ba