Kamilica smiruje um i umanjuje strah

Ako govorimo o vanjskoj upotrebi, kamilici se pripisuju svojstva ljekovitosti kada je u pitanju koža, sluznica nosa i oka.

Na opekline blažeg oblika možete staviti gazu natopljenu u čaj od kamilice. Ukoliko patite od konjunktivitisa, uvijek za oblog koristiti svježe pripremljen čaj. Ako se želite se riješiti akni, prišteva i mitesera, parite lice kamilicom.

Kojim tegobama pomaže kamilica?

Ukoliko vas boli grlo, ispirite ušnu školjku kamilicom, a inhalacija kamilicom olakšat simptome prehlade i upaljenih sinusa.

Kamilica je jedna od najznačajnijih biljaka za brigu o kosi i koži. Preporuka je da svakodnevno ispirete kožu čajem od kamilice, i brzo primijetiti promjene na tijelu. Zbog ispiranje kose kamilicom ona ostaje mekana i sjajna.

Smanjuje stres i glavobolje

Konzumiranje kamilice djeluje opuštajuće na živce. Ako vas muče strahovi, briga ili ste ljuti, popijte čaj od kamilice. Izaziva opuštanje i smanjivanje stresa. Kamilica olakšava glavobolju, zubobolju i bolove u ušima jer djeluje na živce povezane s centrom za bol. Opušta bolove kod menopauze i menstrualne grčeve. Ukoliko vas muče želudčane problemi i nadutost, kamilica ima blag, ali djelotvoran učinak.