Kašika od velike pomoći za vaš izgled i ljepotu

Vjerovali ili ne, u vašoj kuhinji se kriju nevjerojatna bjuti pomagala. Jedno od njih je i obična supena kašika. Saznajte što sve možete učiniti s ovim besplatnim višenamjenskim kozmetićkim rekvizitom!
kasika-od-velike-pomoci-za-vas-izgled-i-ljepotu

1. Protiv podočnjaka

Dvije kašike stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga, donji dio naslonite na oči i podočnjake i ostavite ih takojedan minut. Postupak ponovite po potrebi. Žlice djeluju kao hladan oblog protiv otečenih očiju i podočnjaka.

2. Uvijač trepavica

Kašiku naslonite na donji rub oka, tako da je dno kašike okrenuto prema van. Zatvorite oči, pa kašiku postepeno podižite obuhvativši sve trepavice. Trepavice lagano pritisnite uz kapak, zadržite položaj oko 30 sekundi, pa pomaknite kašiku

3. Protiv mrlja od maskare

Prije nego što započnete s nanošenjem maskare na donje trepavice, kašiku naslonite na donji kapak, ispod trepavica tako da joj je dno okrenuto prema van. Maskarom pročešljajte trepavice. Žlica će spriječiti preslikavanje maskare na kožu.

4. Za savršeni oblik obrva

Kašiku okrenite tako da joj dno bude okrenuto prema van, pa je namjestite tako da savršeno prati donji rub obrve. Sjenilo nanesite na četkicu pa njom lagano osjenčite obrve. Žlica djeluje poput predloška, pa će zadržati savršeni oblik obrve.

5. Za savršeno nanošenje rumenila

Ako niste sigurni gdje točno nanijeti rumenilo na jagodičnu kost, upotrijebite trik sa žlicom. Naslonite žlicu na jagodicu, pa se nasmijte. Žlica mora točno “sjedne” u ispupčeni dio lica. Pritisnite žlicu, pa je maknite. Na mjesto na koje je dno žlice “leglo” nanesite rumenilo.

6. Protiv mrlja od laka za nokte

Kašiku stavite ispod nokta, pa nakon toga nanesite lak za nokte na uobičajen način. Žlica će spriječiti nastajanje mrlja od laka na koži.

7. Protiv bubuljica

Toplu vodu ulijte u šalicu, ali pazite da ne bude prevruća. U šalicu stavite žlicu, pa je ostavite da se zagrije. Toplu žlicu naslonite na prištić na licu i ostavite je tako oko 15 sekundi, pa ponovite postupak. Topla žlica će smiriti upaljeno mjesto i time će ubrzati oporavak.
Izvor:zadovoljna

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.