Kefir dijeta – smršavite zdravo 6 kg za jedan mjesec

Konzumiranjem kefira drastično se suzbija apetit, što uvelike olakšava proces mršavljenja.Bitno je da kefir, napravljen od ove gljive, blagotvorno djeluje na mikrofloru probavnog trakta. Neutralizira i uklanja iz organizma sve te otrove, koje se formiraju zbog raspada hrane u crijevima.

Postoje dva načina za gubitak suvišnih kilograma kod pretilosti uz pomoć kefira.

Jedan je za mršavljenje na duži vremenski period, uz pomoć kojeg se gubi 4-6 kilograma mjesečno kod manje pretilih ljudi, koji žele normalizirati svoju težinu.
I drugi, za gubitak suvišnih kilograma kod pretjerane gojaznosti, kada se za 2 mjeseca može izgubiti i do 25 kg suvišne težine. Oba načina su ispravna i nisu štetna po zdravlje. Možete ih koristiti ovisno o vašem stupnja pretilosti.

Da biste smršavjeli, potrebno je piti kefir svakodnevno, pola sata nakon svakog obroka po 100 ml.

Jednom-dvaput tjedno korisno je praviti restriktivne dane na bazi kefira – piti 1-1,5 l kefira tjedna cijelog dana. Ako kefirni dan za vas isuviše naporna procedura, pokušajte provesti restriktivni dan uz pomoć jabuka, krušaka i kefira.

Jelovnik za restriktivni dan, jedan dan sedmičnoc(Vi odaberete koji)

Prvi doručak (9.00-9.30): jabuka (sirova ili pečena) i časa kefira

Drugi doručak (10.00-11.30): kruška, jabuka i čaša kefira

Ručak (13.00-14.00): čaša kefira i komad crnog kruha

Večera (17.00-17.30): salata od jedne kruške i jabuke (ili naribane jabuke i mrkve), prelivene sa kefirom.

Jedan sat prije spavanja popiti čašu kefira sa žličicom meda.

U cilju smanjenja težine na ovaj način, kefir od Tibetanske gljive se konzumira 20 dana, poslije se pravi pauza 10 dana i ponovo se nastavlja. Ovakvu dijetu možete provoditi tijekom cijele jedne godine, odnosno dok ne postignete željenu težinu.

Dijeta sa kefirom – Smršavite do 25kg za 2 mjeseca.

Pred početak dijete, restriktivni dan (opisan je gore). Nakon prvog tjedna dijete, prijeći na običnu prehranu, na tjedan dana. Ograničiti unos slatke, masne i škrobne hrane. Poslije se ponove prelazi na tjedan dijete.

Detaljan jelovnik za 7 dana – Kefir dijeta:

Navedenu hranu podijeliti u četiri dijela, a kefir u 5 porcija. Zadnja porcija kefira – sat vremena prije spavanja.
1 dan: 400 gr kuhanog krumpira bez soli i 0,5l kefira.

2 dan: 400 gr nemasnog sitnog sira i 0,5l kefira.

3 dan: 400 gr voća (osim banana i grožđa) i 0,5l kefira

4 dan: 400 gr kuhanih pilećih prsa bez soli i 0,5l kefira

5 dan: 400 gr voća i 0,5l kefira

6 dan: 1,5 litre negazirane mineralne vode

7 dan: 400 gr voća i 400 ml kefira.

Znanstvenim istraživanjima na grupama volontera, bilo je zabilježeno snižavanje mase tijela na 8-10 kg za 2 tjedna, i prosječno oko 25 kg za 2 mjeseca.

Ono sto trebate znati, prije početka dijete i prvog načina prehrane sa kefirom:

Početi konzumirati kefir po 100 ml dnevno, postupno povećavajući dozu, dok se organizam ne privikne. U prvih 10-14 dana konzumiranja gljive, povećava se aktivnost crijeva, koja se manifestira u vidu pojačanog ispuštanja plinova, češćih stolica, promjene boje urina. Ali, to je normalna reakcija, znak da je započet proces čišćenja i detoksikacije organizma.

Nakon desetak dana, reakcija organizma prestaje i dolazi do poboljšanja općeg stanja. Kefir ne smiju piti trudnice i osobe s netolerancijom na mliječne proizvode. Osobe s pojačanom kiselinom trebaju obratiti pozornost. Bolje je da piju kefir koje je odstajao 12 sati (a ne 24).

Ako se konzumiraju lijekovi, pravi se pauza između uzimanja lijekova i kefira 3 sata. Za vrijeme konzumiranja kefira uzdržavati se od alkohola.
Izvor:Still

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.