Keratin za zdravu i jaku kosu

Kosa je jak ženski adut, a gusta, duga i sjajna uvijek privlači poglede. Ipak, zbog zagađenog zraka, nezdrave prehrane, stresa, štetnih sastojaka u kozmetici, feniranja i farbanja malo dama može pohvaliti zdravom kosom. Za brz oporavak dlake frizeri preporučuju tretman keratinom, koji je vrlo popularan posljednjih godina, a osmišljen je u Brazilu za zahtjevne ljepotice.

Keratin je protein koji se nalazi u dlaci, a ovim tretmanom se ona obnavlja, postaje jača i elastičnija. Upotrebom fena i preše, farbanjem i posvjetljivanjem, ali i zagađenjima iz zraka ovaj prirodni sastojak vremenom nestaje i dolazi do oštećenja vlasi. Keratin praktično popunjava praznine u dlaci, oživljava je i vraća sjaj, pa kosa postaje lakša za raščešljavanje i oblikovanje. Posebno se preporuča osobama koje se farbaju u plavo i to godinama, kao i onima s pramenovima, jer keratin tada potpuno regenerira dlaku.

Kako se ovaj protein nanosi?

Kosa se prvo opere specijalnim šamponom da bi dlaka bolje primila tvar i prosuši fenom. Zatim se stavlja keratin, duž dlake, pramen po pramen, ali ne tik uz vlasište. Nakon 30 do 60 minuta se kosa fenira, podijeli na male pramenove i pređe se peglom. Naredno pranje kose bi trebalo uslijediti za tri dana i to sa PH neutralnim šamponom, nikako onim koji sadrži sulfate. Efekt se vidi i tri mjeseca nakon tretmana, a cijena ovisi o duljini kose.
Izvor:Novosti