Ključna pitanja prije vjeridbe

Uživate u vezi i spremni ste na korak dalje … Prije nego odlučite na “sva zvona” objavite zaruke, trebalo bi da saznate odgovore na ovih sedam pitanja.

Njegova (njezina) obitelj i prijatelji

Vrlo je važno da upoznate najbliže osobe vašeg budućeg bračnog partnera. Možda zvuči previše očigledno, ali je tako. Članovi obitelji, kao i bliski prijatelji mogu vam otkriti mnogo o manama i vrlinama voljene osobe.

Što on (ona) voli jesti

Da biste usrećili jedno drugo morate upoznate i zapamtite navike partnera. Kakvu kavu pije, koje mu je omiljeno jelo ili piće, je li alergičan na neku vrstu namirnica … To su naizgled male stvari, ali igraju važnu ulogu u zajedničkog životu.

Politika i religija

Prije sudbonosnog “da”, zaručnici bi morali razgovarati o političkom opredjeljenju i religiji, jer se to kasnije odražava na odnose u braku i odgoj djece. Čak i ako se ne slažete u uvjerenjima, važno je da o tome možete diskutirate mirno, bez svađe i sa razumijevanjem.

Vaspitavanje djece

Mnogi parovi se suoče s velikom krizom u vezi tek kada dobiju djecu. Bitno je da u tom pogledu imate slične stavove ili da se dopunjujete, pa ako jedan popustljiv, drugi neka “trenira strogoću”.

Gdje odlazi novac

Da li znate kako vaša voljena osoba troši plaću i od čega živi, ako nema posao? Ako jedan od partnera rasipnik i troši ne razmišaljajući o budućnosti, a drugi uvijek štedi, to će neminovno dovesti do svakodnevnih nesuglasica u braku.

Koliko je posvećen (a) poslu

Ako i na kratko romatnično putovanje voljena osoba nosi lap-top, završiti “neke sitne obveze”, razmislite što će tek biti u braku. Možda se sad to i ne čini kao problem, ali kada budete živjeli zajedno i dobili djecu, a slobodne dane i vikende morali podređuje karijeristi, sigurno će vam smetati.

Mane važnije od vrlina

Ljubav je kada nekoga zavolite zbog mana, a ne vrlina, stara je indijska poslovica. Jeste li upoznali dobro voljenu osobu? Ako vam se čini da je savršena, to znači da niste, a nedostaci će “isplivati” u zajedničkom životu. Nemojte se zavjetuju nekome “u dobru iu zlu” dok ne spoznate “tamniju stranu” voljene osobe.
Izvor:Novosti