Ovo su ključne vježbe za žene

Svaki dan učiniti bar jednu vježbu i vidjet ćete koliko će vam biti bolje.

Dok sjedite podignite nogu, ispružite je i držite tako par sekundi, a zatim je vratite u prvobitni položaj. Međutim, nemojte da je spustite na pod već je držite u zraku dvije sekunde prije nego što je spustite. Isti postupak ponovite i s drugom nogom. Ovu vježbu izvodite 15 puta na dan.

Pravilno sjedenje za ravan trbuh

Isto kao što možete ojačati noge, možete učvrstiti i mišiće trbuha. Sjedite pravilno tako da stolica podupire donji dio kralježnice, a ruke su na stolu pod kutem od 90 stupnjeva i dok udišete uvucite trbuh, pa zadržite zrak oko 30 sekundi. Vježbu ponovite dva puta svakih sat vremena.

Samo 30 sekundi za jači torzo

Pomaknite gornji dio tijela ulijevo i držite oko 30 sekundi. Isti postupak ponovite tako da se nagnete udesno. Na taj način jačate trbušne i prsne mišiće.

I dok sjedite zatežite butine

Zategnite unutarnje bedrene mišiće i držite oko pet sekundi. Postupak ponovite od 12 do 20 puta na dan, a između ponavljanja se malo opustite kako ne biste dobili upalu mišića.

Pravilno podizanje nogu oblikuje bokove

Sjedite pravilno i lagano uvucite trbuh, a potom nogu podignite od stolice pod kutom od 90 stupnjeva. Držite nekoliko sekundi i potom spustite na pod. Ovom vježbom oblikujete bokove, bedra i trbušne mišiće.

Kegelove vježbe za jaču zdjelicu

Osim bokova i bedara vježbajte i zdjelicu, pa spriječite probleme s mokrenjem. Stišćite mišiće zdjelice koji su odgovorni za zadržavanje mokraće, kao da pokušavate spriječiti mokrenje. Tzv. Kegelove vježbe, ako ih radite tri puta na dan omogućit će vam i bolji seksualni život.

Loptica za ljepša bedra

Želite li oblikovati bedra i trbušne mišiće, dok sjedite stavite između nogu lopticu i laganostiskajte. Vježbu ponovite 20 puta na dan, i svaki put kad je stisnete zadržite oko tri sekunde pa opustite.

Guzu možete oblikovati i sjedeći

Samo zato što cijeli dan sjedite, ne znači da ne možete oblikovati guzu. Zategnite mišiće stražnjice i držite oko tri sekunde, a potom ih opustite. Vježbu ponovite 15 puta na dan.

Napetost u ramenima nestaje za nekoliko sekundi

Napetosti u ramenima riješite se jednostavnom vježbom. Glavu okrenite u lijevu stranu, a torzo u desnu i ostanite nekoliko sekundi u tom položaju. Ponovite, ali tako da glavu okrenete udesno, a tijelo ulijevo. Vježbu ponovite 15 puta na dan naizmjenično mijenjajući strane.
Izvor:vesti-online.com

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.