Koja auto škola je pravi izbor za vas?

Postoje stvari u životu oko kojih vredi rizikovati, štaviše neretko se desi i da se isplati neki pokušaj na sreću. Koliko ste puta čuli i uverili se u istinitost one: Ko ne riskira, taj ne profitira? Verovatno ste i okušali svoju šansu, pokušali da izvučete najbolje iz neke situacije. Pritom uopšte ne govorimo o igranju ruleta, uplaćivanju tiketa i tome sličnog već o uobičajenim životnim događajima koji vam se dešavaju svakog dana.
autoskola izbor
U trenucima kad odlučujete kako da izaberete najbolje za sebe, bilo da se radi o krupnim stvarima kao što je kupovina stana ili sitnici poput one koji sladoled je ukusniji, valja dobro razmisliti.

I dok vas loše odabran sladoled neće puno sneveseliti, pogrešni izbori kao što je neprofesionalna auto škola koja ne ispunjava vaša očekivanja svakako mogu stvoriti više problema od obične glavobolje. Činjenica je da ukoliko želite položiti vožnju iz prvog pokušaja, trebalo bi da na prvom mestu saznate koja vam auto škola najviše odgovara. Šta to u stvari znači:

Instruktor je najvažnija karika u učenju

Auto škola kao i svaka škola ima svoje instruktore vožnje. To su ljudi koji zajedno sa vama treba da rade na učenju i usavršavanju vožnje u vidu časova. S obzirom na to da vožnja automobila predstavlja jedan uobičajen čin koji svakodnevno rade milioni ljudi, ne postoji nijedan razlog zašto ni vi ne biste mogli uspešno ovladati time.

Na tom putu vrlo je važno da odmah na početku uspostavite dobar odnos sa instruktorom. Pod tim se podrazumeva da nemate strah ili bilo kakav osećaj nelagodnosti zbog njega, da su vam sasvim jasne instrukcije koje vam zadaje ili, u slučaju da nešto ne razumete, da nemate problem da ga upitate i da je on u stanju da vam objasni.

Ako postoji neki razlog zbog kojeg ne uspevate da pronađete zajednički jezik, trebalo bi da razmislite o tome da ili promenite nastavnika ili potražite drugu auto skolu. U suprotnom, časovi vožnje mogu da vam postanu jako opterećujući i da doprinesu tome da na kraju kursa, vaše znanje bude jako slabo, ispunjeno rupama, jer prosto niste bili u stanju da lepo savladate potrebno.
Dakle, prvenstveno vam je bitna normalna komunikacija sa profesionalnim instruktorom.

Od primamljive ponude bitnija je preporuka

Kad je auto škola u pitanju, svakako da ste još na samom početku imali prilike uvideti kako je njihov broj jako veliki i da uopšte nije problem pronaći neku. Možda ste se u prvi mah šokirali i bili u nedoumici videvši sve te firme koje vam nude obuku po jako povoljnoj ceni ili uz dodatne pogodnosti. Ipak, na prvom mestu trebalo bi da vam bude isključivo ono što što ćete dobiti na kraju kao rezultat.

Pošto je jako teško i praktično nemoguće samostalno proceniti koja je auto škola dobra, najbolje što možete učiniti jeste da se posavetujete sa ljudima iz svoje okoline. Osim toga što će vas oni bolje uputiti i objasniti sve ono što vam nije najjasnije u vezi neke ponude, oni će vam preneti i svoja iskustva te iskreno reći da li je određena auto škola pravo rešenje. Možda to ne mora da vam bude odlučujući kriterijum, ali svakako bi valjalo da se konsultujete.