Koje stvari rade sretni parovi?

Ako doista želite da vam veza bude kvalitetna, nemojte se uzdati u sreću i trenutna osjećanja. Parovi koji imaju višegodišnje i višedesetljetne veze i te kako rade na tome i ulažu u svoj odnos, a ovo je 6 navika koje oni svakodnevno prakticiraju i uživaju u tome!
par na snijegu

1. Provodite vrijeme zajedno

Posao i svakodnevne obveze oduzimaju većinu našeg vremena, ali da biste imali kvalitetnu vezu, oboje moratepronaći malo vremena samo za vas dvoje. Ne možete ostati povezani ako se praktično i ne sretnete kod kuće i samo legnete u isti krevet. Tako dolazi do udaljavanja i zahlađenja odnosa, što nikako nije dobro. Ako ste prezauzeti, dogovorite se i odredite koje će vrijeme biti posvećeno samo vama i Ispoštujte to bez obzira na sveostalo. Tada razgovarajte, idite u šetnju, na romantičnu večeru, bilo što što mislite da će unaprijediti vaš odnos.

2. Upoznajte jezik ljubavi vašeg partnera

Ovo je jedna od najvažnijih stavki. Svatko cijeni različite stvari u vezi i različito ponašanje, pa bi trebalo da se potrudite da otkrijete koje geste vaš partner najviše cijeni. Parovi često imaju potpuno drugačije mišljenje o tome, ali se jedan drugom prilagođavaju. Ako ne znate što je to za vašeg partnera, pitajte ga bez straha.
Počnite razgovor rečenicom tipa: “Što te je od stvari koje sam danas uradila oduševilo i učinilo da se osjećaš voljenim?” Bolje da vam on kaže nego da se mučite, a ništa ne postižete.

3. Zagrljaj od 20 sekundi dva puta dnevno

Ovo vrijeme je određeno s razlogom – toliko treba oksitocinu porasti, što vam daje taj divan osjećaj mira kada ste uz voljenu osobu. Osim što će vas još više povezati, to će vas i osloboditi stresa. Na primjer, grlite svoju drugu polovicu prije i poslije posla – to će vam osigurati divan početak dana, ali i psihičko olakšanje nakon napornog posla.

4. Slušajte ga bez prekidanja

Ništa ne pruža bolji dokaz ljubavi kao stvarno slušanje partnera – o osjećajima, mislima, planovima, poslu, bilo čemu. Slušanje bez upadanja u riječ je vještina s kojom se mnogi parovi muče, ali kada se jednom savlada, za drugu stranu je neprocjenjiva! Saslušajte ga, zagrlite i poljubite, tada će osjetiti vašu maksimalnu podršku i razumijevanje.

5. Stvarno planirajte budućnost

Zajedno postavite neke ciljeve i trudite se da ih ostvarite. Na primjer, obećajte jedno drugom da ćete svakog mjeseca ići na večeru ili izlet. Ono što u usputnim razgovorima kažete, poput želje da otputujete na neko rajsko otok, nema nikakvog efekta, niti se računa kao planiranje budućnosti.

6. Ohrabrujte jedno drugo

Svakome treba ponekad ponovno uvjerenje za jednu istu stvar, nešto kao podizanje samopouzdanja. Ne čekajte da vš partner dođe u stanje da mu je to prijeko potrebno, već ponavljajte ponekad ono što znate da ga ohrabruje.
Izvor:still