Koju boje odabrati za zidove?

Promjena boje zidova je najlakši način da u prostorije unijeti svjetlost, život, novu energiju … Ljeto je idealno vrijeme za krečenje, pa razmislite kojoj sobi je renoviranje najpotrebnije i koje nijanse bi se najbolje uklopile u ambijent.
boje zidova

Ove godine, dekorateri za spavaću sobu predlažu tamnije tonove poput kobalt plave, sive i tamno smeđe, koje utječu na kvalitetniji san.

Ako se odlučite za neku od ovih boja, morate voditi računa o nijansi namještaja, kreveta, ormara i noćnih komoda. Kod tamnih zidova, najviše dolaze do izražaja detalji (okviri za slike, ogledalo) u zlatnim tonovima.

Dizajneri predlažu da kuhinju i blagovaonicu okrečite u ljubičastu, crvenu, žutu ili narančastu.

Ove nijanse se odlično uklapaju uz bijele, crne, kao i smeđe-bež kuhinjske elemente, trpezarijski sto i stolice. Osim toga, podižu energiju, potiču na razgovor, čine da soba izgleda prostranije.

Svijetlo zelena, pastelno i bakreno roze, boja breskve i kave idealne su za dnevni boravak.

Ako u obitelji nema pušača, slobodno se odlučite za svjetlije nijanse, au protivnom odaberite malo tamnije. Lako se uklapaju uz sve komade namještaja (naročito zelene i smeđe), lijepa su “podloga” detaljima i vrlo su ugodne za oči. Zato, četku i valjak u ruke, pa okrečite makar jedan zid, jer će i to biti mala, ali značajna promjena.
Izvor:Novosti