Kokosova voda – napitak za zdravlje

Kokosova voda je sadrži malo kalorija i kolesterola i sadrži 4 puta više kalija nego banane. Ovaj napitak mnogi nazivaju i pravi sportskim pićem i preporučuujemo se svima koji se aktivno bave sportom. Ali ne samo to. Kokosova voda pomaže i rad bubrega kao i gubitak kilograma.

Njeni pozitivni učinci svijetu su postali poznati zahvaljujući glazbenoj zvijezdi Rihanni koja je otkrila da bistru tekućinu iz mladog kokosa pije za detoksikaciju organizma, kao i da bi se zaštitila od dijabetesa. Iako zvuči egzotično, kokosovu vodu možete pronaći iu našim porodavnicama.

Evo nekih njezinih prednosti kokosove vode:

1) JAČA IMUNI SUSTAV

Kokosova voda čini imunološki sustav jačim i pomaže u procesu čišćenja organizma od raznih bakterija.

2) POMAŽE U PROCESU GUBITKA TEŽINE

Pošto gotovo ne sadrži masti, ovu vodu možete konzumirati bez ograničenja. Dobra stvar je i to što ublažava glad, pa može biti od velike pomoći ako želite izgubiti koligrame.

3) Hidratacija

Kada je u pitanju hidratacija, kokosova voda je bolja nego bilo koji drugi sportski napitak koji se može kupiti u trgovinama. Razlog je to što je ova voda jako bogata mineralima, zbog čega lako može ih nadomjesti njihov nedostatak do kojeg dolazi prilikom dehidracije.

4) POMOĆ U BORBI PROTIV BOLESTI BUBREGA

Ovaj napitak sadrži veiki broj vlakana, zbog čega pozitivno utječe na probavu. Također, čisti urinarni trakt i mjehur.

5) SNIŽAVA KRVNI TLAK

Pošto je disproporcionalan razinu elektorlita najčešći uzrok povišenog krvnog tlaka, kokosova voda vam može pomoći u rješavanju ovog čestog problema. Ona sadrži dovoljnu količinu elektrolita da normalizira krvni tlak.

6) BOGATA NUTRIJENTIMA

Kokosova voda sadrži pet vrlo bitnih nutrijenata, a to su: kalcij, magnezij, fosfor, kalcij i natrij koji bitno utječu na rad cijelog organizma.

Kokosovu vodu možete pronaći u bolje opskrbljenim marketima iu trgovinama zdrave hrane.
Izvor:zencablic