Koliko možete smršaviti za jedan dan?

Ne postoji dijeta, koja bi nam u kratkom roku omogućila da bez povratka izgubimo kilograme. Ali često nam se desi da u kratkom vremenskom razdoblju želimo izgledati najbolje što možemo.

Bilo da je riječ o nekom bitnom poslovnom sastanku, rođendanu, ili nečem drugom, mi želimo postići vitki izgled po svaku cijenu. Evo i savjeta kako da za jedan dan to i postignemo …

Da biste izgledali vitkije za samo jedan dan, za početak ćete morati drastično smanjti unos soli.

Nema efektnog načina da se u 24 sata izgube prave masne naslage, ali smanjivanje unosa soli pomoći će vam da se riješite viška vode u tijelu. So se veže za vodu uzrokujući nadutost i zadržavanje vode, a ako nema soli, nema ni zadržavanja vode.

Pijenje više vode

Ovo je drastičan, ali poprilično uspješan i vrlo jednostavan način kako izgubiti na težini u kratkom vremenskom razdoblju. Neke osobe mogu primijetiti značajan gubitak na kilaži nakon konzumiranja samo vode cijeli dan. Post vodom, dakle, zahtijeva pijenje vode – i to je to. Jedan dan samo na vodi neće naškoditi zdravlju većine ljudi, a osobe koje imaju oslabljen imunitet, koje doje ili obavljaju teške fizičke poslove ne bi smjele ovo pokušavati.

Post sokovima od povrća

Post povrtnim sokovima nije toliko rigorozan, ali je svejedno vrlo snažan. Post sokovima od povrća je dobar za osjetljivije osobe, s obzirom da tijelu ipak daje nešto kalorija i nutricionističke vrijednosti, za razliku od posta vodom. Za najbolji učinak koristite zeleno povrće i pomiješajte ga s vodom – pola soka i pola vode. Ovaj dan izbjegavajte voće jer je bogato prirodnim šećerima koji ne pomažu u brzinskom mršavljenju i samo će stimulirati vaš apetit, pa će vam teže padati to što postite. Post vodom i povrtnim sokovima pomoći će vam ubrzati mršavljenje. Za ove dvije metode povezali, pijte vodu kad god poželite ili osjetite glad, a čašu soka popijte za doručak, ručak i večeru.

Tretman sauna

Sauna može pomoći u brzinskom mršavljenju jer će vam pomoći da brže izbacite višak vode iz tijela. Koliko dugo biti u sauni, ovisi o temperaturi i vlage u sauni, ali i od vas samih. Uvijek osluškujte svoje tijelo. U pravilu je boravak između 10-15 minuta najugodniji. Nakon toga izađite iz kabine kako bi se ohladili pa se vratite u saunu i ponovite ciklus i to možete učiniti nekoliko puta. Početnici mogu u sauni ostati sve dok se dobro osjećaju, iako je to možda samo nekoliko minuta.
Važno je napomenuti da je sauna namijenjena zdravim ljudima. Ne preporučuje se bolesnicima koji su osjetljivi na vlagu (vlažnu vrućinu). Odlazak u saunu ne preporučujte ljudima s gripom, dekompresiranim srcem, tuberkulozom, epilepsijom, rakom, kožnim upalama, akutnim upalama, zaraznim bolestima ili drugim bolestima, koje prati povišena temperatura.

Kombinirani pristup

Najbolji način da što brže i što više izgubiti u samo jednom danu jeste primijeniti sve ove tehnike istovremeno. Pijte vodu cijeli dan, pogotovu kada osjetite glad, sokovima od povrća zamijenite obroke, sat-dva ili više (ako imate vremena) provedite intenzivno se baveći sportom po svojoj želji i nakon toga se nekih sat vremena (doduše ne odjednom) odmarajte u sauni.
Ovako definitivno možete izgubiti do tri kilograma u jednom danu. Naravno, ovo neće biti gubitak masnog tkiva i morate biti svjesni da to nećete postići nikakvom brzinskom dijetom. Ipak, ovo će vam pomoći da barem taj jedan dan izgledate bolje i zategnutije.
Ova vrsta čišćenja organizma nije preporučljiva za držanje više od jednog dana!
Izvor:zena

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.