Koliko vremena treba da prebolite prekid?

Statistika pokazuje da žene češće prekidaju veze, ali one se nakon prekida nešto duže oporavljaju od muškaraca. Međutim, koliko nam zapravo vremena treba da zaliječimo slomljeno srce i bivše momke i djevojke potpuno izbacimo iz sustava?
koliko vremena treba da prebolite prekid
Znanost tvrdi da je potrebno je strpjeti se mjesec dana samoće za svaku godinu veze i tek onda ćemo preboljeti bivšu ljubav. To znači, da ako danas prekinuti petogodišnju romansu, vaše srce će biti otvoreno za novu vezu tek krajem siječnja sljedeće godine.

Ipak, nije sve to tako jednostavno, jer preboljevanje raskida ovisi od mnoštva faktora, posebno kada je u pitanju velika ljubav.

Također, neke osobe su po svojoj prirodi nostalične, pa im je potrebno mnogo više vremena da bi sebe uvjerili da moraju se otakače od propale veze.

Nažalost, svaka dvanaesta osoba neće nikad preboljeti veliko ljubavno razočaranje, a skoro svi nakon raskida osjećamo nesigurnost. Strah od toga da će se ponovno razočarati i biti poveđeni je kod šest posto ljudi je toliko jak da su spremni da izgovore da nikad neće ponovno voljeti.

Ženama u prosjeku treba 20 posto duže vremena da bi ponovno bile “svoj na svome”, iako su one češće te koje raskidaju – u 58 posto slučajeva. Muškarci su više usmjereni na pozitivne stvari. Deset posto njih se iu najgorim situacijama oslanjaju na ono dobro, pa tako raskid shvaćaju kao “oslobođenje od okova”, što isto radi i pet posto dama.
Izvor:telegraf