Protiv komaraca sa prirodnim uljima i češnjakom

Ugrizi komaraca mogu biti jako opasni, najviše iz razloga što nas mogu zaraziti različitim virusima. Ovih dana komarci su jako velik problem u ovom dijelu godinu sa obzirom da su izišli iz hibernacije. Oni su svuda, možete ih pronaći kod kuće, parkovima… najviše ih ima u blizini bara, jezera.
protiv komaraca sa prirodnim uljem i cesnjakom
Jedan od najboljih načina da spriječite ulazak komaraca u vaše doma jeste da stavite mreže protiv komaraca na vaše prozore. Komarci mogu izazvati mnoge bolesti kao što su denga, malarija i druge bolesti.

Možete koristiti dosta komercijalnih proizvoda protiv komaraca kreme, losioni, sprejevi ali mnog od njih ne djeluju kako bi trebali.

Nudimo vam prirodan način kako da odbijete komarce i riješite ovaj problem. Sada možete zaboraviti kemijska sredstva protiv komaraca jer sa ovim prirodnim proizvodom protiv komaraca sigurno ćete ih se riješiti.

Možete napraviti prirodan sprej protiv komaraca uz pomoć sljedećih sastojaka.

Da bi napravili ovaj prirodan sprej protiv komaraca biti će vam potrebna pomješana eterična ulja citronele, limunske trave, i eukaliptusa, i sa sprejem ovaj ulja nanesite na svoju kožu.

Imate i drugih prirodnih recepata protiv komaraca:

Jednostavno koristite ulje od lavande kao losion za tijelo
Trebate 30 kapi ulja od lavande i dvije žilice nekoga biljnog ulja. Može maslinovo ulje. Pomješajte sastojke i nanesite na kožu.
Jedite više češnjaka
Ako jedete više češnjaka to će sigurno odbiti komarce od vas.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći kako da se borite protiv komaraca ovoga ljeta.