Korisni savjeti za depilaciju bikini zone

Autor Datum 27/04/2017

Za većinu žena depilacija predstavlja noćnu moru kojoj nema kraja. Najveći problem najčešće je depilacija bikini zone koja je za većinu žena najbolnija. Stoga, prije nego što zakažete sljedeći tretman, poslušajte jednostavne savjete koji će vam pomoći da lakše podnesete bolno uklanjanje dlačica.

Ublažite bol

45 minuta prije odlaska u kozmetički salon, popijte tebaletu protiv bolova. Andol, aspirin i ibuprofen povečaće vaš prag tolerancije boli. Osim toga, ovi lijekovi djeluju i antiupalno.

Ne depilirajte se neposredno prije i nakon menstruacije

Koža je u tom periodu najosjetljivija, što znači da će vas i depilacija više boljeti. Tri dana prije, naravno tokom i nekoliko dana nakon menstruacije obavezno izbjegavajte depilaciju.

Izbjegavajte znojenje i usku odjeću

Depilirana područja sklona su osipanju. Znoj u kombinaciji sa uskom odjećom može izazvati iritacije, upalu, pa čak i urastanje dlačica. Najmanje 48 sati nakon depilacije nosite odjeću načinjenu od prirodnih materijala i izbjegavajte tange.

Intimna higijena

Depilirana područja ne podnose vlagu, te su posložna bakterijama koje mogu izazvati upalu. Stoga je pojačana intimna higijena obavezna. U torbi uvijek trebate imati intimne maramice koje će vam biti korisne ukoliko budete morali otići u javni toalet.

Zakažite depilaciju između 15 i 17 sati

Istraživanja su pokazala da u tom periodu najbolje podnosimo bol. Stoga je pametno da tretman zakažete upravo između 15 i 17 sati. Izbjegavajte depilaciju u jutarnjim satima jer smo tada najosjetljiviji na bol.
Izvor:ljepota.ba

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.