Korisni savjeti za uređenje malog stana

Ukoliko živite u manjem stanu, evo par korisnih savjeta kako da barem naizgled taj prostor učiniti većim, ali i funkcionalnijim.
uredjenje maloga stana

Evo nekoliko jako korisnih savjeta kako možete urediti mali stan.

Uska dnevna soba

Ako vam je dnevna soba ide u duljinu više nego u širinu, podijelite taj prostor u tri zasebne cjeline za sjedenje koristeći manji komadni namještaj. Koristite ogledala kao dekorativni element u ovoj prostoriji, jer ćete tako osvijetliti čitavu prostoriju dnevnim, ali i umjetnim svjetlom.

Višenamjenski namještaj

Za male prostore idealan je namještaj koji ima višestruku namjenu. Ukoliko možete priuštiti kvalitetne komade namještaja koji mogu se sklapaju i tako dobiju višestruku namjenu, ovo je idealno rješenje jer čete učiniti vaš prostor funkcionalnijim.

Boja

Okrečite stan u jednu boju. Preporuka je da to budu blagi tonovi koji neće činiti prostorije manjim nego što jesu, a ujednačen ton kroz cijelu kuću će doprinijeti da vaš stan vizualno izgleda veće.

Što jednostavnije

Još jedno od pravila da mali stan izgleda veće je tako što ga nećete pretrpati ni namještajem, ali ni sitnicama. Izbjegavajte podne prostirke i milje na namještaju, a ukrasne figure svedite na minimum. Središnji dio sobe bi trebalo ostaviti slobodan, jer će stvoriti iluziju širine prostora.

Veliki komad namještaja

Ako imate zasebnu spavaću sobu u malom stanu, slobodno kupiti što veći krevet. Ovaj dominantan ali i glavni komad u spavaćoj sobi će odvući pozornost na činjenicu da vam je soba mala jer će on biti u centru pažnje, te će vam se soba učiniti barem prividno većom nego što to i jeste.
Izvor:b92