Kreativno uredite dvorište starim stvarima za bacanje

Autor Datum 15/09/2017

Pre svega morate da znate da bi dvorište izgledalo uredno i lepo, mora redovno da se vodi računa o njemu. Problem koji se uglavnom javlja kod mnogih jeste pogrešan raspored, previše stvari, koje jednostavno nemate gde i onda sve te stvari nagomilane na pogrešnim mestima nekada čine da vaše dvorište zaista deluje neuredno, a možda zapravo i nije. Onog trenutka kada rešite da se posvetite ovom pitanju i kada izdvojite određeno vreme, vaše dvorište će blistati. A ukoliko dodate i malo kreativnosti, uživaćete u vašem dvorištu svakog jutra kada se probudite.

PRE SVEGA – RAŠČISTITE NEUPOTREBLJIVE STARE STVARI

Za nekoga ko voli da skuplja stvari i teško se odvaja od njih ovo može biti težak korak. Međutim, morate imati u vidu da ukoliko neke stvari niste koristili godinama, da ih sigurno nećete koristiti ni u budućnosti. Morate napraviti reorganizaciju, očistiti lom i pobacati sve ono što ste mislili da će vam nekada trebati, ali vam zapravo nikada i nije trebalo. Vreme je da se rastanete od nekih apsolutno neupotrebljivih stvari, kako biste napravili prostor za nešto mnogo bolje.

STARA BICIKLA KAO UKRAS ZA KAPIJU ILI ZA CVEĆE

Ovo nije tako komplikovano kao što izgleda. Zapravo će vam biti potrebno samo malo vremena, strpljenja, dobrog alata i možete da prionete na posao. Proces pravljenja kapije bi ukratko izgledao ovako: uz pomoć alata skinite bicikli točkove, zatim je prelakirajte u boju koju želite, prethodno pripremite okvir u skladu sa veličinom bicikle, zavarite uspravno biciklu na okvir. Naravno uz pomoć ostalog adekvatnog alata ćete napraviti bravu, kvaku ili šta god vama odgovara. Kada je u pitanju bicikla kao ukras za cveće ili velika saksija, to vam je verovatno i poznatno. Takođe će biti posebni alati kako biste skinule točkove,a onda na biciklu zakačite nekoliko saksija. Naravno bilo bi dobro kada biste biciklu prefarbali u neku lepu jarku boju uz koju će se i cveće uklapati.

CIGLE KAO ŠANK PORED DVORIŠNE ČESME

Stare cigle mogu savršeno da se uklapaju u vaše dvorište, ali samo ako ne stoje iza kuće, razbacane i na mestima gde ne bi trebalo da se nalaze i gde izgledaju vrlo neuredno. Na početku bi trebalo da izdvojite sve one cigle koje se mogu iskoristiti, odnosno sve one stare, ali cele cigle. Postupak na dalje je jednostavan, samo je potrebno da znate šta želite. Da li želite da to bude improvizovani mali šank oko dvorišne česme ili želite da ciglama uokvirite česmu, nama vama je da odlučite. Jedino što vam možda malo komplikovanije može biti jeste način na koji ćete seći ciglu, jer je bitno da imate dobar alat, kako ne biste ugrozili svoju bezbednost.

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN – KAMENČIĆI ZA LEPŠE DVORIŠTE

Staze od kamenčića tamo gde nikada niste planirali stazu, kamenčići oko cveća, mozaik od kamenčića za ukras dvorišta. Postoji mnogo načina da kamenčiće iskoristite kao detalje koji će oplemeniti vaše dvorište. Možete zaista biti vrlo kreativni i gotovo da je sigurno da ne možete pogrešiti. Takođe pored već postojaće staze možete napraviti dva reda kamenčića i već ćete dobiti potpuno drugačiji izgled dvorišta. Zatim, možete ofarbati kamenčiće i tako ukrasiti vaš vrt, posebno ga izdvojiti i učiniti mnogo zanimljivijim.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.