Krvna grupa- vaša lična karta

Autor Datum 04/11/2017

Jeste li znali da vaša krvna grupa određuje prema kojim bolestima ste skloniji, ali i da se po njoj određuje i zdravlje, profil i karakteristike neke osobe, ali i odnosi prema ljudima? Prema navodima stručnjaka svaka krvna krupa zapravo predstavlja ličnu kartu organizma, pa je važno napomenuti da se i ishrana može odrediti prema krvnoj grupi.

Pripadnici nulte krvne grupe imaju veću toleranciju na stres, a trebalo bi da se čuvaju srčanog udara i pojave carcinoma na želucu. Takođe, muškarci su skloniji nabacivanju telesne težine, dok su ženama osetljivije jajne ćelije.
Kada je krvna grupa A u pitanju, ljudi koji je poseduju u većem su riziku za dobijanje carcinoma, a skloniji su porocima poput pušenja i alkohola. Žene sa ovom krvnom grupom su plodnije, pa ne čudi i ako postanu majke i u kasnijim godinama života.

Predstavnici B krvne grupe najčešće pate od hroničnog umora, bolesti nervnog sistema i depresije, a njihov imunološki sistem češće napadaju bakterije. Zahvaljujući ubrzanom metabolizmu, najveći uticaj na njih imaju fizičke akivnosti, pa samim tim lakše definišu muskulaturu. AB krvna grupa manje je otporna na upale i alergije, tako da svi koji su nosioci ove krvne grupe skloniji su srčanim bolestima, a kod trudnica često se javlja visok krvni pritisak. I muškarci i žene AB krvne grupe podložni su stresu, a kada su očne bolesti u pitanju, ređe oboljevaju od njih.

A šta kaže psihologija?

Prema psihološkim istraživanjama nosioci krvne grupe A sup o prirodi nervozni i osetljivi, dok su pripadnici B krvne grupe veseli i raspoloženi u društvu, dok su u poslu veoma često površni. Za nultu krvnu grupu karakteristično je da su njeni pripadnici tvrdoglavi, ali i veoma aktivni. Zanimljivo je da su ova psihološka istraživanja krvnih grupa popularna u Japanu, pa se direktori mnogih kompanije vode ovim saznanjima prilikom zapošljavanja novih kandidata. Takođe, Japaci veoma vode računa o kompatibilnosti krvnih grupa partnera, kao i prijatelja, a posebno se brine o deci u vrtićima kako bi se raspodelili po grupama sa istom krvnom grupom. Istraživanja su pokazala da je u Japanu ova metoda veoma popularna i kada je poslovni, al ii bračni partner u pitanju. Takođe, uvereni su da je važno napraviti poslovni tim saradnika kompatibilan prema krvnoj grupi, jer će na taj način efikasnost i efektivnost biti veća, jer se na ovaj način jasno pokazuje psihološki tip ličnosti. Ne iznenađuje podatak da je metoda razvrstavanja radnika prema krvnoj grupi postala neizostavni deo industrijske psihologije.

Zapošljavanje prema krvnoj grupi

Poslovne korporacije nove ljude zapošljavaju na ovaj način i tako radnicima određuju mesto na koje će se najbolje pokazati i gde će se najbolje prilagoditi. Razmislite o ovoj metodi kada budete konkurisali za neko radno mesto, jer ako se pitate da i ste baš vi prava osoba za neki posao, osmotrite šta kažu Japanci. Nulta krvna grupa se najbolje snalazi pri donošenju ključnih odluka i u njihovoj realizaciji, dok se pripradnici A krvne grupe pronalaze na poslovima organizacije i realizacije ideja, a B krvna grupa je dobra u sektoru za planiranje, kontrolu i selekciju.

Bez obzira koja ste krvna grupa, ukoliko vodite nezdrav život, povišen krvni pritisak neće zaobići ni one koji su nulta, A ili B krvna grupa. Takođe, ne mora nužno da znači da će samo pripadnici B krvne grupe imati više problema sa bakterijama, jer ko zna možda baš šećer i povišen krvni pritisak učine da nosilac B krvne grupe ima problema sa ovim oboljenjima. Stres i ubrzan tempo života učinili su da pojedina oboljenja kao što su povišen krvni pritisak, šećer i poremećaj imunog sistema postanu svakodnevna pojava. Važno je nikako ne zanemarivati njihovo lečenje, jer povišen krvni pritisak skaćuje životni vek, dok poremećaji imunog sistema učiniće da vam i pojedine životne navike postanu opterećujuće.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.