Krvni tlak po godinama starosti

Kontroli povišenog krvnog tlaka je dobra stvar-osim ako ste starija osoba slabijeg zdravlja. Onda bi to moglo biti štetno. To je iznenađujuće otkriće studiji na više od 2.000 starijih objavljeno u Archives of Internal Medicine. Opbavezno provjerite tabelu u ovome članku.
krvni tlak po godinama
Da ne bude zabune: visok krvni tlak je definitivno opasnost po zdravlje. To oštećuje arterije u srcu, bubrezima, i po cijelom tijelu, što dovodi do srčanog udara, zatajenja srca, moždani udar, zatajenje bubrega, i drugih ozbiljnih zdravstvenih problema. To je razlog zašto mnogi liječnici preporučuju agresivne korake za snižavanje visokog krvnog tlaka.

Dijagnoza visokog krvnog tlaka

Vaši liječnici će htjeti dobiti točnu sliku vašeg krvnog tlaka i grafikon onog što se događa tijekom vremena. Počevši u dobi od 20, potrebno je da svake godine vršite kontrolu krvnog tlaka, ako je vaš krvni tlak je manji od 120/80 mm. Najbolji način jeste da redovno mjerite vaš krvni tlak.

Vaš krvni tlak se diže sa svakim otkucajem srca i pada kada se srce opušta između otkucaja. Dok se krvni tlak može mijenjati iz minute u minutu, promjene zavise od položaju, vježbanja, stresa ili spavanja, to bi trebalo biti normalno vrijednosti od 120/80 mm za odrasle dobi 20 i više godina.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.