Kukuruzna svila kao lijek i zdravstvene prednosti

Autor Datum 16/07/2018

Kukuruzna svila je bogata kalijem i vitaminom K, koji su bitni za naš metabolizam. To vam može pomoći u liječenju različitih zdravstvenih problema, uključujući infekcije mokraćnog sustava, gihta, hiperglikemije, bubrežnih kamenaca, prostatitis i mokrenje u krevet.

Čaj od kukuruzne svile

Stavite 2 žlice nasjeckane kukuruzne svile u šalicu kuhane vode, pokriti i pustiti da odstoji 15 minuta. Možete dodati sirovi med kako bi se zasladi okus. Preporučuje se konzumiratie ovaj čaj 2 do 3 puta na dnevnoj bazi.

Tinktura od kukuruzne svile

Napunite staklenku ¼ sa nasjeckanom kukuruznom svilom. Zatim dodajte alkohol kako bi popunili ostatak staklenke. Koristite običnu rakiju sa visokim postotkom alkohola. Zatvorite i čuvajte staklenku na hladnom i tamnom mjestu šest tjedana. Povremenom promućkajte. Trebate konzumirati ¼ do ½ žličice, nekoliko puta tijekom dana. Možete dodati sirovi med kako bi bili bolji okus!

Kukuruzna svila za liječenje poremećaja mokernja (mokrenje u krevet)

Kukuruzna svila je izuzetno učinkovit u liječenju mokrenje u krevet. Možete ojačati vaš slab mokraćni sustav konzumiranjem čaja na dnevnoj bazi (obavezno piti 4-5 sata prije odlaska na spavanje). Također, za bolje učinke, možete ga kombinirati sa stolisnikom ili bokvicom. (Napraviter jednostavan čaj od kukuruzne svile, imate recept iznad)

Kukuruzna svila za liječenje prostatitis, infekcije urinarnog trakta i cistiti.

Kukuruzna svila jako dobro djeluje na bubrege i mokraćni mjehur zbog svojih anti-upalnih svojstava. Također pomaže u sprećavanju osjećaja peckanja kod urinarnih infekcija. Također, može djelovati kao diuretik.

Kombinirajte čaj od kukuruzne svile za liječenje urinarnih infekcija sa čajem od medvjetka.

Za liječenje cistit kombinirajte kukuruznu svilu i stolsnik.

Kukuruzna svila i bubrežni kamenac

Možete olakšati prolaz bubrežnog kamenca s kombinacijom kukuruzne svile i sljezova korijena. To je vrlo učinkovit u liječenju brojnih problema vezanih za bubrežni kamenac.

Kukuruzna svila i giht

Možete osloboditi gihta pomoću kukuruzne svile. To će vam pomoći da uklonili višak otpada i toksina.

Kukuruzna svila i hiperglikemija:

Prema istraživanju iz 2003. provedena na hiperglikemijski (dijabetička) miševa kukuruzne svile bila je značajno učinkovite u poboljšanju proizvodnje inzulina i smanjuje hemoglobina A1c i glukozu. Također,pomaže i boljem radu stanica gušterače. Rezultati ukazuju na to da je mogu kukuruznu svilu koristiti kao lijek kod liječenja dijabetesa.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.