Kupus je savršen za mršavljenje i lijep ten

Jedna od najvećih zamjerki kupusu jeste što stvara nadutost, međutim glavni razlog tome je njegovo kuhanje.
kupus ten
Kupus kuhanjem gubi i mnoga ljekovita svojstva, pa se preporučuje da se jede u sirovom obliku ili eventualno kuhan na pari.

Velika prednost mu je niskokaloričnost

Srednje velika šalica nasjeckanog kupusa ima svega 22 kalorije. Stoga ne čudi popularnost takozvane kupus-dijete koja navodno daje izvrsne rezultate. Prosječno može izgubiti 7 kg za tjedan dana. U tom razdoblju svaki dan se jede juha od kupusa. Osim što pomaže da se sagore kalorije, ova dijeta čisti organizam od masnoća i toksina, a unatoč gubitku kilograma osoba ne osjeća umor ili manjak snage.

Ako imate probleme s tenom, akne, lišajeve i neke vrste ekcema, možete ih ublažiti oblozima od listova ili losionom koji sadrži sok od svježeg kupusa. Primjena kupusa u kozmetici temelji se na istom principu po kojem kupus ljekovito djeluje na sluznicu organa za probavu. Za ljepšu kožu lica potrebno je dnevno popiti 2,5 decilitra vode u kojoj se kuhao bijeli kupus. Na sitno rende rendan bijeli kupus također može se upotrebljava kao maska ​​za lice koja potiče zacjeljivanje ožiljaka poslije odstranjivanja akni. Ribani kupus samo se rasporedi po licu i ostavi da odstoji 20 do 30 minuta.

Ovo popularno povrće obiluje hranjivim sastojcima koji će učiniti vaš ten blistavim, a dijete djelotvornijim.