Kako liječiti proširene vene pomoću paradajza?

Jeste li znali da možete izliječiti svoje proširene vene uz pomoć paradajza? Predstavljamo vam dva načina liječenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog (zrelog) paradajza.

Liječenje proširenih vena pomoću zelenog paradajza.

Ovo je jednostavan lijek koji pomaže kod proširenih vena. Morate oprati nekoliko komada zelenog paradajza i narežite ih na kriške (ili prstenove). Stavite kriške zelenog paradajza na čvorove proširenih vena, na same vene i na postojeću kapilarnu vensku mrežu. Učvrstite nekim zavojem ako treba. Držite rajčice na tim mjestima sve dok ne dođe do osjećaja peckanja na koži. Ako ne možete trpiti peckanje, uklonite odmah rajčice i operite vene hladnom vodom. Ali ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv vrlo brzo.

Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta tijekom dana, poželjno je zaredom.

Nakon dva tjedna provođenja ovakvih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će početi blijediti. Vremenom će nestati kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

Liječenje proširenih vena sa crvenim(zrelim) paradajzom

Ovaj postupak je sličan kao liječenje vena sa zelenim paradajzom. Zreli paradajz treba oprati, izrezati na tanke kriške i staviti na bolne vene 3 do 4 sata i učvrstiti s nekim zavojem. Nakon nekog vremena zamijeniti paradajz sa novim. Ovaj postupak je poželjno provoditi u večernjim satima ili noću.

Možete provesti ovaj tretman tijekom cijelog ljeta, a u kombinaciji sa zelenim paradajzom.

Paradajz ima ljekovita svojstva jer u njemu, osim sjemena, je tvar koja je po svojim svojstvima slična aspirinu. Ova kiselina se smatra antikoagulans, koji razrjeđuje i ima flavanoids koji jačaju zidove krvnih žila.