Lijepa i nježna koža poslije pedesete

Da li znali da u prvih pet godina menopauze žena izgubi gotovo trećinu kolagena u koži? Iako se opadanje kasnije značajno usporava, prvih nekoliko godina uglavnom djeluju izuzetno negativno na mladost i ljepotu kože.

Kada žena uđe u menopauzu, smanjena proizvodnja hormona mijenja fiziologiju kože, osobito proteina kolagena koji je pod kontrolom estrogena. Rezultat je ubrzani gubitak čvrstoće, volumena i elastičnosti, pojava dubokih bora.

Pojedine žene se odlučuju za hormonsku terapiju da bi produžile mladost i ljepotu, ali je mnogo kontroverznih mišljenja stručnjaka da li uzimanje umjetnih hormona može ugroziti zdravlje.

Zato je možda bolje da se mladolik izgled postigne tako što ćete se pridržavati ovih savjeta …

Za čišćenje lica i skidanje šminke koristite samo proizvode koji ne sadrže agresivne sastojke poput sapuna, jer isušuju kožu. Najbolje je odabrati preparate na biljnoj bazi – nježne gelove, pjene ili vodice, a za suhu kožu hranjivo mlijeko za čišćenje. Koristite samo tonike ili losione koji ne sadrže alkohol, imaju prirodne ekstrakte ili antioksidante koji će tonirati, osvježiti i hidratizirati kožu.

Za očuvanje mladosti kože neophodno je redovito uklanjati odumrle stanice nježnim pilinzima, pa osoba neće biti suho i umorno. Napravite piling bar jednom tjedno jer to će potaknuti proizvodnju kolagena i pojačati cirkulaciju kisika na koži.

Odaberite kreme bogate antioksidansima i hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline, koja će popuniti bore i vratiti koži punoću, a istovremeno i usporiti daljnje starenje. Koristite proizvode s prirodnim uljima poput badema, jojobe, avokada, masline.

Jedno od najmoćnijih oružja protiv starenja svakako su hidratantne kreme s minimalnim zaštitnim faktorom SPF 15. Ne samo da sprječavaju nastanak pjega i fleka, već i izbjeljuju već postojeće.
Izvor:Novosti