Limun za čišćenje u kući

Autor Datum 21/10/2017

Limun je prepun ljekovitih sastojaka, odlično se uklapa u brojna slana jela i poslastice i koristan je saveznik u jačanju imuniteta. Međutim, tu se njegove moći ne završavaju. Limun je odličan i kao ispomoć u čišćenju kuće. Evo na kojim ga površinama može koristiti kako bi ih očistiti i vratili im sjaj.

Mesing

Uz pomoć limuna možete očistiti mesing, ali obavezno provjerite da limunov sok neće naškoditi mesingu. Prije nego što počnete čišćenje koristiti malu oblast za testiranje efekta limunskog soka na ovom materijalu.

Kuhinjsko posuđe

Da biste očistili bakrene tave i lonce zaprljanje od masne hrane, također možete koristiti snagu limunovog soka.

Automobil

Mješavinom soli I limunovog soka u maloj bočici s raspršivačem, možete očistiti kromirane detalje u automobilu.

Malter

Površine isprljane žbukom, možete očistiti tako što ćete na četkicu za zube sipati limunov sok i time čistiti zaprljanu površinu.

Mikrovalna pećnica

Vaša mikrovalna pećnica može biti čista i svježa ukoliko je očistite prirodnim sredstvima. Zdjelu u koju ste sipali šalicu vode i malo limunovog soka čarobnom mješavinom stavite u mikrovalovima i uključiti da se grije nekoliko minuta. Izvadite zdjelu, a čistim ručnikom ili kuhinjskom krpom obrišite unutrašnjost mikrovalne.

Kanta za otpatke, hladnjak …

Koristeći toplu vodu pomiješanu s limunovim sokom, možete oribati i smeće, kako bi uklonili neugodan miris. Isto tako, ako u vodu za pranje hladnjaka ubacite sok od limuna, hladnjak će dobiti dodatnu svježinu.

Kupatilo

Sjajne površine svake kupaonice nakon nekog vremena postaju uflekane od vode, odnosno kameca. Da biste im vratili stari sjaj, koristite limun. Limun narežite na pola, i njime istrljajte površine.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.