Limun za ljepotu i njegu – Recepti

Možete voljeti limunadu ili ne, ali vaša koža sigurno voli limun, zato što ima brojne blagotvorne utjecaje na kožu.

VLAŽI I ČISTI KOŽU

Pomiješajte nekoliko kapi kokosovog soka s nekoliko kapi limunovog soka. Kokos će djelovati hidratantne, a limun će očistiti i posvijetliti vašu kožu.

LAKTOVI I KOLJENA

Limun djeluje kao izbjeljivač potamnelih dijelova kože, naročito one koja se javlja na laktovima i koljenima. Dovoljno je samo da ih istrljate polovicom limuna.

PROTIV AKNI

Budući da ima i antibakterijsko djelovanje, može poslužiti kao lijek protiv akni. Izrežite limun i iscijedite sok na lice. Akne će početi blijede.

TONER ZA ČIŠĆENJE

Pomiješajte nekoliko kapi limuna i ulja čajevca u otprilike decilitar i po destilirane vode. Dobit ćete toner za problematičnu kožu.

ZA IZBJELJIVANJE ZUBA

Pomiješajte sodu bikarbonu i sok od limuna, natopite štapić za uši i time istrljajte zube.

AFTE

Esencijalno limunovo ulje odlično je kao lijek protiv afta. Mažite ih ovim uljem i brže će zarasti.

IZBJELJIVANJE KOŽE

Limun je bogat vitaminom C i limunskom kiselinom, koji pomažu u posvjetljivanje kože. Vitamin C je odličan antioksidans koji neutralizira slobodne radikale i potpomaže proizvodnju kolagena. To znači da utječe i na izbjeljivanje staračkih pjega. Zapamtite da, ako stavljate limun na kožu, obavezno treba koristiti i kremu sa zaštitnim faktorom, zato što je koža zbog limuna osjetljivija na UV zrake.

PROTIV SJAJNE KOŽE

Limun smanjuje višak masnoće na koži.

ZA NJEGU USANA

Prije spavanja na usne stavite nekoliko kapi limunovog soka i isperite ujutro. Na taj način uklanjaju se mrtvi slojevi kože usana. Međutim, ukoliko su vam usne ispucale, nemojte koristiti limun jer će još više isušiti usne.

POSVETLJIVAČ KOSE

Prije nego što izložite kosu suncu, stavite sok od limuna i dobit ćete “odsjaj sunca” u kosi.
Izvor:blic