Limun – upotreba za ljepotu i njegu

Autor Datum 10/08/2018

Limun je jedan sastojak koji ne samo da dodaje ukusan okus jelima, već je poznat i po svojim svojstvima u zdravlju i ljepoti. Limun ima svojstva koja jako dobro dijeluju na kožu i kosu. Također ima visok sadrža vitamina C, antioksidanse i spojeve koji reguliraju kiselost i potiču eliminaciju masti u organizmu. Ako još uvijek ne znate najbolje tajne ljepote koje limun ima za ponuditi, pročitajte u nastavku za nekoliko primjena limuna za ljepotu i njegu, tako da možete uživati u svim prednostima koje vam može ponuditi ovaj agrum.

Limun na kriške

Limun

Limun je dobar za kožu

Limun je fantastičan saveznik za kožu, osobito za osobe koje imaju masnu kožu. Ovaj sastojak, i njegova astringentna svojstva, pomažu uklanjanja viška ulja sa kože i značajno poboljšava izgled kože. Zato je važno imati na umu da se limun treba nanositi prije odlaska u krevet, a ni pod kojim uvjetima ne biste trebali izlagati sunčevoj svjetlosti kožu nakon korištenja limuna na njoj. To može uzrokovati mrlje. Najbolje je primijeniti tretman, a sljedeći dan, koristite zaštitu od sunca. Sve što trebate učiniti je malo iscijediti limun i primijeniti ga izravno na vaše lice pomoću spreja ili pamučne maramice.

Limun – Osvježivač za usne

Postoji mnogo čimbenika koji mogu utjecati na zdravlje usana, što ih čini suhim i ispucalim. Da biste se oprostili od ovog problema, jedno dobro rješenje je primijeniti malo soka od limuna na usne prije odlaska u krevet i odmah ćete idući dan primjetiti promjene na svojim usanama. Ovaj sastojak potiče hidrataciju i uklanja mrtve stanice kože.

Limun za svjetliju kosu

Ovo je jedna od najčešćih upotreba limuna u ljepoti jer se pokazao kao dobar proizvod koji daje rezultate. Kako bi imali svijetliju kosu, nanesite malo soka od limuna na kosi i izložite je suncu. Kada izložite kosu suncu, limun će je posvjetliti i dati joj svjetliju boju. Ovo je najbolje da radite jednom tjedno.

Limun protiv mitesera

Limun ima astringentna i antibakterijska svojstva koja potiču uklanjanje otpada i višak ulja sa kože. Oni su izvrsni saveznici za borbu protiv neugodnih mitesera jer promažu uklanjanje toksina i duboko čiste kožu . Noću, utrljajte malo limuna na vašu kožu i pustite da stoji 10 minuta, nakon toga isperite sa hladnom vodom.. Ne zaboravite koristiti ovaj tretman ako nećete biti izloženi suncu.

Limun smanjuje ožiljke

Akne, izloženost suncu, bolesti, prehrana i drugi faktori mogu uzrokovati ožiljke na koži, a estetski, ne izgledaju jako dobro. Jedan vrlo učinkovit način poboljšanja i smanjenja izgleda ožiljaka je primjena soka od limuna na mjesto ožiljka, omogućiti da dijeluje 15 minuta i isperite hladnom vodom. Učinite ovo noću, budući da izlaganje suncu može izazvati nuspojave.

Limun za jake i bijele nokte

Korištenje kemikalija, kućanski poslovi i mnoge druge loše navike mogu uzrokovati da se nokti postanu slabi ili da se stvore mrlje. Limun je prekrasan saveznik za borbu protiv ovog problema, jer potiče uklanjanje tragova na noktima a jača ih istodobno. Sve što trebate učiniti je kombinirati malo soka od limuna s dvije žlice maslinovog ulja. Zatim nanesite na nokte.

Limun uklanja tamne mrlje na pazuhu

Limun može biti izvrstan saveznik za njegu kože ispod pazuha, jer njegova svojstva djeluju kao prirodni dezodornas, dok istodobno uklanjaju tamne mrlje koje obično nastaju na ovom području tijela. Limunska kiselina odgovorna je za ubijanje bakterija koje uzrokuju neugodne mirise , tako da može dijelovati kao dezodorans za hitne slučajeve. Da biste uklonitili tamne mrlje na pazuhu, trebali biste miješati sok od limuna s zobenom kašom i malo meda; Dobivena pasta treba biti nanesena na pazuhe i dopustite da dijeluje 1 sat. Nakon toga isperite sa vodom.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.