Lista najboljih namirnica za zdravlje srca

Ako vodite računa o prehrani i trudite se da zaštite zdravlje, ne zaboravite i na dobrobit srca. Ove namirnice su nezaobilazne na jelovniku osoba koje vode računa o svom zdravlju.
lista-najboljih-namirnica-za-zdravlje-srca
Orasi su bogati omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, vitaminom E i folnom kiselinom.

Špinat i drugo lisnato zeleno povrće sadrži željezo, vitamin C, vitamin A i magnezij.

Zob je bogata vlaknima, a sadrži i omega-3 masne kiseline i kalij. Ona smanjuje razinu kolesterola i arterije održava zdravim. Dnevno je dovoljno pojesti manju zdjelu zobi.

Šparoga je tanka zelena biljka bogata hranjivim tvarima, kao što su folna kiselina i vitamini C i D. Ona djeluje protivvupalno, a priprema se vrlo brzo.

Grah je odličan izvor vitamina D, koji je koristan za zdravlje srca, ali iu borbi protiv stresa. Bogat je željezom i kalcijem.

Borovnice su bogate antiokidansima i vitaminom C, a sadrže malo kalorija i šećera. Zbog toga ih možete jesti koliko želite. Dobar su izvor vlakana, koja rješavaju probleme s grčevima i zatvorom, čiji je uzročnik stres. Borovnice možete jesti svježe, a možete napraviti i sok.

Losos sadrži omega-3 masne kiseline, proteine, vitamine i minerali, ali i nizak postotak žive. Zato ga jedite bar dva puta tjedno.
Izvor:klix