Ljekovite prednosti grožđa za zdravlje

Ako volite uživati u ukusnom i sočnom grožđu, sigurno će vas obradovati informacija da ono ima izuzetna ljekovita svojstva. Evo kako grožđe pozitivno utječe na vaše zdravlje.
ljekovite-prednosti-grizdja-za-vase-zdravlje

1. Potiče mršavljenje

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Georgiji pokazalo je da resveratol (koji se nalazi u grožđu) pozitivno utječe na mršavljenje na dva načina – drastično smanjuje mogućnost stanica da skladište masti i značajno potiče razgradnju stanica masti.

2. Štiti vaše srce

Resveratol ima sposobnost povećati fleksibilnost krvnih žila, čime se olakšava cirkulacija. Tako grožđe može sniziti krvni tlak, a bolja cirkulacija krvi će omogućiti lakši transport kisika i hranjivih tvari do svih dijelova tijela. Neke znanstvene studije su pokazale da 10 mg suplementa resveratola dnevno može drastično smanjiti rizik od srčanog udara.

3. Čuva zdravlje mozga

Studije koje su proveli znanstvenici u Švicarskoj su pokazale da resveratol ima vrlo pozitivan utjecaj na zdravlje mozga. Istraživanja su pokazala da ova kemikalija ima sposobnost da neutralizira slobodne radikale i plak u mozgu, čime se smanjuje rizik za nastanak Alchajmerove bolesti.

4. Poboljšava pamćenje

Studija provedena u Britaniji je pokazala da resveratol može povećati cirkulaciju krvi do mozga i do 200 posto. Znanstvenici vjeruju da ova kemikalija može poboljšati našementalne sposobnosti.

5. Štiti kožu od raka

Brojna istraživanja su pokazala pozitivan utjecaj resveratola u borbi protiv raka. Također, ovaj sastojak kojim grožđe obiluje, štiti kožu od negativnih sunčevih zraka.

6. Čuva tijelo od radijacije

Ovaj moćni sastojak ima i zaštitnu ulogu prilikom terapije zračenjem.

7. Aktivira gen dugovječnosti

Jedno istraživanje je pokazalo da sastojci grožđa mogu aktivirati gen zaslužan za dugovječnost.

8. Pomaže kod dijabetesa

Moćni resveratol može smanjiti razinu šećera u krvi i do 10 posto, pokazalo je istraživanje provedeno na Medicinskom koledžu “Albert Einstein”.

9. Smanjuje upalu

Sastojci koji se nalaze u grožđu imaju izuzetna antiupalna svojstva, pa je i zbog toga grožđe odličan prijatelj vašeg srca.

10. Pomaže oporavak mišića

Resveratol pomaže stanicama da se oslobode urične kiseline i drugihtoksine, čime se eliminira napetost i bol u mišićima.
Izvor:stvarukusa