Sve ljekovite prednosti mješavine meda i cimeta za zdravlje

Autor Datum 16/07/2018

Jeste li znali da pored toga što su med i cimet dobra kombinacija u prehrani mogu poslužiti i kao lijek. Med i cimet možete koristiti za gotovo sve vrste bolesti ili ako imate problema sa zdravljem, pa ukoliko želite se odlučite za ovaj način liječenja pročitajte u nastavku teksta za što je sve dobar cimet i med.

Ukoliko imate problema s upalom zglobova uzmite med i stavite ga u dva dijela mlake vode. Dodajte malu žlicu cimeta i napraviti masu kojom ćete masirati bolno mjesto. Možete svako jutro i svaku noć uzeti jednu šalicu mlake vode sa dvije kaške meda i jednom malom žlicom cimeta i popiti.

Ukoliko patite od gubitka kose pripremite masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne žlice meda i jedne čajne žlice cimeta, pa prije pranja kose držite ovu masu na glavi. Zatim je operite na uobičajan način.

Infekcije mokraćnog mjehura riješit ćete se ukoliko popijete dvije žlice cimetovog praha i jednu čajnu žlicu meda s mlakom vodom.

Ako vas boli zub i sve moguće lijekove ste već probali, napravite masu od jedne čajne žlice cimeta i pet čajnih žlica meda. Tu masu stavite na zub koji vas boli. Ponavljajte tri puta dnevno.

Ukoliko imate povišen kolesterol uzmite dvije žlice meda i tri čajne žlice cimeta. Sve to pomiješajte sa 4,5 dcl čaja.

Ako ste bolesni uzimajte tri puta dnevno po jednu žlicu mlakog meda sa čajnom žlicom cimeta.

Med i cimet također mogu vas riješe nervoze i bolova u trbuhu.

Ako imate problema sa srcem napravite masu od meda i cimeta i mažite na kruh umjesto drugih slatkih namaza.

Redovito uzimajte kombinaciju meda i cimeta i nikada više nećete morati brinuti o svom imunološkom sustavu.

Ukoliko imate problema s probavom, prije jela uzmite dvije žlice meda u koji ste posuli malo cimeta.

Ako ste jedna od onih osoba koja ima problema s aknama napravite masu od tri žlice meda i jednom čajnom žlicom cimeta. Smjesu stavite na akne prije spavanja i ujutro isperite mlakom vodom.

Med i cimet su dobra kombinacija ukoliko želite skinete višak kilograma. Trebali bi svako jutro pola sata prije doručka i navečer prije spavanja na prazan želudac uzeti 2 žlice meda i jednu čajnu žlicu cimeta prokuhanog u jednoj šalici vode.

Osobe koje imaju rak trebale bi tri puta dnevno uzeti žlicu meda sa jednom čajnom žlicom cimeta.

Ukoliko imate problema s lošim zadahom ispirite grlo s kombinacijom jedne čajne žlice meda i cimeta koje ste prije toga pomiješali s mlakom vodom.
Izvor:ljepota.ba

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.