Ljubavni problemi – Facebook ljubomora

U ljubavnoj vezi koja se bazira na dopisivanju preko ‘Facebook-a’ često dolazi do većih problema nego što bi ih inače bilo. Slova na ekranu, umjesto riječi izgovorenih u vremenu provedenom jedno uz drugo, doprinose prvenstveno većem nerazumijevanju i nedovoljnom poznavanju partnera. Jedan od glavnih problema je svakako ljubomora. Zašto i kako to da promijeniš?
ljubomora na facebooku

1.Komentarisanje fotografija.

Profil većini ljudi služi za osobnu promociju. Zato stavljaš svoje najbolje slike, slike s mora, slike sa mature itd.. Tako, svi oni koji inače ne bi imali prilike da te vide u punom sjaju u minijaturnom kupaćem kostimu, u najkraćoj haljini, s najboljom frizurom i šminkom, ne mogu te ne primijete. Naravno da će se uvijek naći netko tko će htjeti te fotografije iskomentarisite, a to će tvom partneru smetati.

Pouka: Pažljivo razmisli da li je u redu i fer stavljati svoje provokativne fotografije, tako da ih svi vide.

2.Novi prijatelji.

Na «Facebook-u» možeš se sprijateljiti s bilo kime, da upoznaš nekoga do koga inače ne bi mogla ni stići u stvarnom životu. Ako taj netko prihvati tvoje prijateljstvo, osjećaš se posebno, a pogotovo ako neko sam poželi tebe na svojoj listi prijatelja. Zato se dopisuješ s onima koje znaš i koje ne znaš. Muško-ženska prijateljstva su gotovo nemoguća u stvarnom životu, a ovdje je to još neostvarivije. Može ti se lako dogoditi da se dopisuješ s nekim tko zapravo želi ti bude više od prijatelja, a to će onome s kim si u vezi smetati.

Pouka: Ne dopisuj se s onima za koje znaš da žele više od prijateljstva.

3.Javna rasprava.

Ukoliko imate neki problem, i ne razgovarate o tome uživo nego putem poruka, velika je šansa da se nećete dobro razumjeti i da ćete ispoljiti manje poštovanja, nego da ste to raspravili licem u lice. Vjerojatno si i sama primijetila da si mnogo «hrabrija» kada nešto treba da napišeš, nego kada to isto treba reći. Nerijetko se događa da se ta rasprava u pisanoj formi održava još i pred očima drugih, da bi bila još žustrija. Da li biste se uživo zaista svađali pred drugima, imali želju da to svi čuju?

Pouka: Probleme u vezi Rješavaj privatno, licem u lice, a ne putem dopisivanja.

4. »Muvanje».

Preko «Facebook-a» je lako postati nekome simpatičan, lako je započeti nešto s onima kojima uživo ne bismo smjeli ni prići. Ako si u vezi, i smeta ti što tvoja druga polovica ostavlja sumnjive i nepoželjne komentare drugim djevojkama, zapitaj se da li to radi i kada izađe s društvom, kada nisi pored njega itd.. Možda to radi samo preko profila, ispituje svoje šanse kod drugih djevojaka, ali vjerojatnije je da je uvijek i svugdje takav. U svakom slučaju, ovdje to radi naočigled svih. Ili si možda ti ta koja voli da se na taj način poigra riječima?

Pouka: Ne radi ono što ne bi željela da drugi rade tebi. Ako tvoj momak ispoljava simptome nevjere, vrijeme je da vezu prekineš.

Poruke koristi za bezazlenije stvari poput dogovaranje oko nalaženja, za prenošenje informacija, za lijepe riječi kada taj netko nije pored tebe isl.. Veza je ono što se odigrava u stvarnom, a ne u virtualnom životu.
Izvor:onaportal