Ljubavni savjeti koji će vam biti od velike pomoći

Autor Datum 13/01/2018

Teško je ostvariti kvalitetan ljubavni odnos, a ipak kada uspijemo u tome, osjećamo se kao na sedmom nebu. Greške su sastavni dio procesa učenja i zato ne očajavajte ukoliko još uvijek niste savladali ove lekcije. One se uče svakog dana!

1. Naučite dajete slobodu voljenoj osobi

Uslijed anksioznosti i straha od mogućnosti gubitka voljene osobe, često prelazite neke granice u ljubavi. Ukoliko strah stavite ispred ljubavi i razumijevanja, gubi se povjerenje u voljenu osobu i veza više nije zdrava. I što se više držite za taj strah, lakše ćete izgubiti partnera.

Bitna lekcija koju ovdje naučiti jest da je najvažniji dio svake veze razumijevanje i prihvaćanje. Sloboda je neophodna za stabilnost neke veze.

2. Naučite cijeniti sebe

Često vam se dešavalo da kad se zaljubite trudite se da unaprijedite sebe tako da se svidite toj osobi. Ali. Zaboravljate jednu važnu činjenicu da ste tu osobu privukli zbog toga kakvi ste!
Bez obzira na to jeste li u vezi ili ne, u vašim 20tim naučite cijeniti sebe. Imajući očekivanja od sebe jednako je važno da imate očekivanja i od drugih.

3. Steknete samopouzdanje

U svojim 20-tim prihvatite da nikad nećete biti savršeni, ali kad se pogledate u ogledalo osjećate se dobro. Također, pravili ste puno grešaka, ali vas to ne ometa nastaviti živjeti ponosno.
I ne brinite ako niste još uvijek savladali ovu lekciju! To je životna lekcija i uči se svakog dana.

4. Naučite da vjerujete

Ova lekcija je možda najteža od svih. Puno puta vam se dogodilo da ste se prepustili nekome a on vam je slomio srce. To međutim, ne znači da treba da se pretvorite u neprobojnu ljušturu koja neće dopustiti nikome da joj priđe.

Bitna lekcija je da vremenom naučiti da se loše stvari događaju, ali vi ćete i dalje vjerovati u neku novu pravu ljubav i prepustiti joj se. Ukoliko se ne prepustite nećete ni osjetiti najljepše ljubavi.

5. Naučite da je u redu biti ranjiv

Praviti se da je sve u redu kada vam je srce slomljeno potpuno je pogrešno! U redu je plakati, gledati “bilježnici” 15 puta i jesti slatkiše. U redu je ne izlaziti iz kuće tjedan dana. U redu je reći da niste okej.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.