Ljubičasta boja za dekoraciju vašeg doma

Boja u kojoj su spojene stabilnost plave i energija crvena boje. Njene nijanse se kreću od one najtamnije, boje patlidžana, pa do nježne i svijetle boje lavande. Ljubičasta boja djeluje mistično, tajanstveno i povezuje se s intuicijom, dostojanstvom.
ljubicasta dekoracija doma

To je boja koja simbolizira kreativnost, otmjenost, eleganciju, luksuz, ambiciju. Prigušuje strasti, povezana je sa mudrošću, neovisnošću, magijom.

Međutim, ona je i jedna od najprovokativnijih boja i djeluje veoma ekstravagantno. Smatra se da djeluje umirujuće, pa je stoga idealna pri stvaranju atmosfere za meditaciju.

Korištenje ove boje se preporučuje pri uređenju spavaće sobe, kao i prostorija za opuštanje, ali nije preporučljiva za kupatila i kuhinje. Ljubičasta boja se oduvijek vezivala za sjaj povlaštenih klasa u društvu, stoga je idealna boja za sobu za goste – da bi vaši gosti imali osjećaj dobrodošlice i posebnog tretmana. Zapamtite da svijetlo ljubičasta budi romatične i nostalgične osjećaje, dok tamno ljubičasta može izazvati tmurne i tužne osjećaje.

I pazite da ne postanete ovisni o ovoj boji, ako poželite da imate ljubičastu sobu. Moglo bi vam se desiti da provodite sate i sate u potrazi za predmetima koji u sebi sadrže ovu magičnu boju.
Izvor:ljepota