Loše navike koje čine da izgledate stariji

Autor Datum 30/04/2018

Svi želimo biti zdravi i izgledati lijepo i mladoliko. No, postoje određene navike koje često primjenjujemo i ne sluteći koliko štete našoj koži. Primijeniti ovih nekoliko pravila i pomladite se.

Ove navike čine da izgledate starije

Pijete na slamčicu

Pijete li često napitke slamčicom, to može doprinijeti stvaranju bora. Koža oko usana se napreže, pa se bore s obje strane usta produbljuju.

Izlaganje suncu bez zaštitne kreme

Nanošenje sredstava sa zaštitnim faktorom bi trebalo da je na vrhu popisa vaših prioriteta, pa čak i ukoliko idete samo nakratko da prošetate svog ljubimca. Naime, samo pet do 10 minuta dnevno izlaganje suncu bez zaštite može vašoj koži nanijeti veliku štetu, poput ubrzanog starenja ili raka kože.

Pretjerano čišćenje lica

Čista koža je lijepa, ali prečesto pranje nije učinkovito protiv starenja. Voda i agresivni sastojci u nekim proizvodima koje koristite za čišćenje mogu spriječiti ili smanjiti stvaranje vašeg prirodnog ulja koje kožu održava hidrantnom. Ukoliko imate suhu kožu, operite lice samo jednom i to navečer, a potom nanesite noćnu kremu. Ako imate masnu ili mješovitu kožu, umijte se ujutro i navečer, a pri tome koristite blago sredstvo za čišćenje.

Glavu gore

Koliko se često ulovite kako za radnim stolom sjedite s bradom naslonjenom na ruke? Ako je to učestalo, bol u leđima i vratu nije jedini razlog početi uspravno sjesti. Tako jako istezanje vrata, rastegnuće kožu i stvoriće se bore. Jednaku ili goru štetu može napraviti gledanje dolje dok pišete poruke ili čitate nešto na zaslonu mobitela.

Neredovito ili uopće ne vježbate

Vježbanje poboljšava dotok krvi u kožu i tako ona postaje ljepša i zdravija. Američki stručnjaci preporučuju minimalno 30 minuta vježbanja umjerenog intenziteta najmanje pet dana tjedno ili 25 minuta intenzivne aerobne aktivnosti najmanje tri dana tjedno. To je dobro za cjelokupno zdravlje organizma, a odrazit se i na vašoj koži. Sve je prihvatljivo – od joge do trčanja, jer će vaš zdravi kardiovaskularni sustav imati pozitivan učinak i na vašu kožu.
Izvor:magazin.hr

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.