Lovorov list ljekovit začin

Donosimo vam samo nekoliko primjera njegovih dobrih strana, koje će vas potaknuti koristiti lovorov list u svakodnevnoj prehrani.

Lovorov list je pun vitamina i minerala. Vitamina A i C ima najviše, a od minerala lovor skriva željezo, kalcij i magnezij. Miris lovorovog lista odbija insekte, pa se i koristi kao sredstvo za borbu protiv moljaca, paukova i drugih kukaca. Smiruje infekcije i pomaže radu probave.

Sve tajne lovorovog lista

– Potiče dobro raspoloženje

– Regulira probavu

– Smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti

Za jačanje imuniteta je najučinkovitije lovorovo ulje, a posebno se preporuča kada za oslobađanje od stresa. Snažno djeluje kod jakih bolova uslijed grčenja mišića.

Lovorov list se često primjenjuje u kozmetici. Dodaje se kremama, losionima i šamponima za masnu kosu, te potiče njen rast.

Lovorov list protiv kašlja

Ljekovita svojstva čaja od lovora pokazala su se i kod dijabetičara, a ako vas muči bronhitis ili kašalj, možete popiti čaj od lovorovog lista. Za čaj trebate 10 lista lovora, pola litre vode i nekoliko žličica šećera.

Pijte čaj dva do tri puta na dan dok vam ne bude bolje. Čaj potiče cirkulaciju krvi, odlično je sredstvo za prevenciju gripe, smiruje glavobolju i smiruje bolne vene.