Lupus – Prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći

Lupus je autoimuna bolest. Nažalost, mi ne znamo puno o tome. Ono što znamo je da uzrokuje ozbiljne promjene u čelijama(stanicama). Jedna od rijetkih stvari što znamo jest da napada na zdrave stanice u tijelu. Ova bolest napada bilo koje organe i tjelesne sustave. Od vaših zglobova, mišića, kože, bubrega, pluća, i tako dalje.

Jedna od glavnih karakteristika ove bolesti je vrlo heterogena. To znači da je vrlo rijetko da su dva pacijenta sa istim problemima ili simptomima.

Lupus stvara antitijela koja stimuliraju B limfocite, vrstu bijelih krvnih stanica. Uz tretmane propisane od strane liječnika, možete isprobati ove prirodne lijekove.

Lupus – Prirodni lijekovi koji pomažu

Masaža

Ovo je jedna od najstarijih, najpoznatijih načina borbe protiv lupusa. To je zato što će vam pomoći da:

  • Napravite Detoksikaciju tijela
  • Smanjite razinu stresa
  • Povećate svoju metaboličku učinkovitost
  • Smanjiti upalu

Masaže su dobar izbor za liječenje ovog problema . To je dovoljno da se jednom tjedno imate masažu. No, budite sigurno da je najbolje iči kod profesionalnih masera.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje ima velike količine omega 9. Ova vrsta masti je idealan za kontrolu ili smanjenje upale. Upala je jedan od ključnih simptoma lupusa.

Maslinovo ulje također daje nam veliku količinu fitonutrijenata. Oni štite naše tijelo od učinaka kronične bolesti.

Sve što trebate učiniti je dodati maslinovo ulje u svou dnevnu prehranu.

  • Možete ga koristiti kao preljev za svoje salate. Možete ga koristiti za kuhanje umjesto uljane repice ili drugih ulja
  • Osim dodavanja maslinovog ulja u prehrani, izbjegavajte šećere.

Jabukovo sirće

Lupus može smanjiti količinu želučane kiseline koje vaše tijelo proizvodi. To je jedna od njegovih sporednih učinaka.

Ova promjena se može liječiti pomoću jabukovog sirćeta. Uostalom, jabukovo sirće je jedan od najboljih stimulansa za proizvodnju želučane kiseline.

Održavanje ravnoteže je važno. S druge strane, ovo sirće također daje nam velika detoksikacijska svojstva.

Imate razne mogućnosti za dodavanje jabukovog sirćeta u svoju prehranu. Prvi je kao preljev zasalate. Također možete napraviti prirodni kiseli krastavci sa nekoliko namirnica.

Još jedna dobra opcija je popiti čašu vode sa jabukovim sirćetom svaki dan.
Sastojci

  • 1 žličica (10 ml) jabukovog sirćeta
  • 1 staklo (200 ml) vode

Pomiješajte sastojke i svako jutro popiti čašu ovog napitka.

Bosiljak

Lijekovi koji se temelje na biljkama su među najboljim za liječenje kroničnih bolesti. Kada govorimo o lupusu, bosiljak je jedan od prvih koji trebate razmotriti.

Ova ljekovita biljka pomaće vašem tijelu da se nosite sa stresom i održava ravnotežu enzima. To je zahvaljujući svojim prirodnim anti-upalni i antioksidativna svojstva.

Koristite ljubičasti bosiljak koji će vašoj hrani dati bolji okus a uživajte zdravstvene prednosti jer vam ih daje u isto vrijeme!

Probiotici

Sa obzirom da su jako važni za zdravlje želuca od velike su koristi u borbi protiv lupusa.

Zajedničko je za osobe koje boluju od lupusa da imaju nedostatak hranjivih tvari. Zbog toga, vrlo je važno kako bi bili sigurni da apsorbiraju hranjive tvari koje su vam potrebne.

Izgradnja baze zdravih bakterija u crijevima je korisna. To se može spriječiti neke upale. To čini citokine (proteini koji reguliraju staničnu funkciju) širenje kroz vaše tijelo.

Kokosovo ulje

Dodavanje kokosovog ulja u prehranu ima mnoge prednosti. Među njima, uravnotežuje imunološki sustav, povećava probavu, regulira kolesterol.

Jedna stvar koju možete učiniti je naizmjenično koristiti kokosovo i maslinovo ulje.

Jasno je da smo svi naviknuti na maslinovo ulje. No, to će potrajati samo nekoliko dana da se navikne na okus kokosovog ulja.

Đumbir

Đumbir se obično jedu ljudi koji imaju bolove u zglobovima ili artritis. Iste karakteristike koje ga čine dobra za re bolove, čine ga korisnim za liječenje lupusa.

Jedan od prvih i najčešćih simptoma lupusa je oteklina ili upala. To je u paru sa boli u zglobovima.

Pronalaženje olakšanje za ovu bol može biti prvi korak za poboljšanjem kvaliteta života.

Poduzeti mjere za kontrolu lupusa

Lupus je vrlo opasna bolest. Zbog toga, to zahtijeva puno njege i pažnje od vas. Ako su dijagnoze, važno je da slijedite sve liječničke preporuke.

Zatim, koristite ove prirodne lijekove nadopuniti svoj tretman. Oni bi također trebali smanjiti simptome.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.