Magija Hurgade

Za mnoge svetske putnike najlepše more na svetu ima Hurgada, letovanje je kao iz bajke, a u ovu zemlju piramidi, pustinje i korala, siguno ćete poželeti da se ponovo vratite. Oduševljeno ćete čekati sledeće leto da ponovo dođete u ovaj neverovatan turistički kraj. Magija kojom vas Egipat očara neopisiva je rečima, zato je treba lično doživeti, a mi ćemo pokušati da vam prikažemo zašto treba izabrati upravo Hurgadu za svoje letovanje. Pri samom dolasku u ovo turističko mesto doćekaće vas brojni ulični svirači i uz pesmu ćete biti ispraćeni do hotela.

Ako je baš Hurgada letovanje koje želite sebi da prriuštite, sigurno nećete zažaliti. Naime, na zapadnoj obali ovo nekada ribarsko mesto danas privlači evropske turiste, posebno one sa severa, pa se nemojte začuditi ako sretnete mnogo Danaca, Britanaca ili možda čak naletite na nekog Holanđanina. Lepotom Hurgade oduševljeni su svi, pa čak i hladni Evropljni sa severa. Ovo egipatsko letovalište nije samo pogodno za mlade zbog brojnih barova i kafića, već se mogu u ovu egipatsku avanturu uputiti i roditelji sa decom, pri čemu su u ponudi brojni aranžmani gde deca dobijaju smeštaj gratis.

Nekoliko oblasti može se videti u Hurgadi. Na južnom delu jeste oblast Sigala koju od mora odvaja planinska stena, južno je Dahar i on poznat po brojnim bazarima i kućama sagrađenim od ilovače. Takođe, razlikuju se i Južna i Nov Hurgada, oblasti koje se protežu uz more. Bez obzira u kojoj oblasti da se nađete sigurni smo da je Hurgada letovanje koje neće izneveriti vaša očekivanja.

SLadokusci ne moraju da razmišljaju da li će im se svideti domaći slatki specijaliteti, jer kada jednom probate neki egipatski slatkiš sigurni smo da ćete pođeleti mnogo toga da ponesete kući. Takođe, ako ste ljubitelji sportskih aktivnosti moći ćete da uživate u golfu ili u sportovima na vodi kao što je ronjenje, jer su ostrva nadomak Hurgade poznata po ovom sportu.

Hurgada letovanje – raj na zemlji

Kada se uputite ka plažama, pažnju će vam odmah privući sjaj mora, tirkizna boja koja vam odmah upada u oči. Čiste i prelepe plaže i mekani pesak učiniće da se osećate kao da hodate pravim rajem na zemlji. Ali pre nego što iskusite čari koje nudi Hurgada, letovanje koje opravdava sva očekivanja turista, trebalo bi znati da je potreban pasoš i viza za dolazak u ovu rajsku zemlju. Osim arapskog, ovde se možete sporazumeti na engleskim, nemačkom, francuskom ili italijanskom, a kada je bezbednost u pitanju, o tome se brinu policajci sa kojima se možete sporazumeti na engleskom jeziku.

Trebalo bi napomenuti da je u ovom kraju klima umerena, ali da su leta veoma topla i da nema mnogo vlage tada, a da su tokom zime uglavnom temperature prijatne, pri čemu jedino do pada temperature dolazi noću. Početkom prvih meseci u godini, tokom januara i februara moguće su padavine, a ostali meseci su sunčani i topli, posebno u letnjem period kada temperature dostižu i 50 stepeni Celzijusovih. U svaom slučaju, čak i ako niste ljubitelji velikih vrućina, znajte da je Hurgada letovanje koje je pravi izbor u oktobru ili novembru, pa vidite šta vam više odgovara. Sigurno se nećete pokajati.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.