Makeup proizvodi za svaki dan

Autor Datum 08/06/2018

Danas ću vam pisati nešto više o makeup proizvodima koje trebate imati u svom neseseru za svakodnevnu rutinu šminkanja. Naravno šminka je zabavna, tako da izbora nikada dosta, ali za svaki dan većina nas koristi iste proizvode, za koje znamo da izgledaju dobro na našoj koži i koji uvijek izgledaju dobro u svakoj prilici. Važno je probati više makeup proizvoda da bi pronašli one najbolje, koje uvijek možete koristiti, a da vas neće iznevjeriti. Mislim da je najvažnije naći dobro podlogu i korektor, koji će odgovarati vašoj koži i izgledati prirodno, jer niko ne želi efekat maske na licu.

Tako da je prvi proizvod koji trebate imati u neseseru, neka podloga za lice ili BB krema, zavisno šta preferirate i šta vam bolje odgovara.

Naravno potreban vam je i neki korektor, ukoliko želite dodatno prekriti podočnjake ili neke nepravilnosti na koži. Nekada su potrebni korektori sa boljim prekrivanjem posebno ako koristite lagane podloge ili BB kreme, koje nemaju veliku moć prekrivanja. Da bi vam makeup trajao što duže, potreban vam je dobar puder u kamenu, koji se ne vidi na koži, ali setuje makeup. Meni jedan od omiljenih je Rimmel Stay Matter pressed powder. Imaju više nijansi, pa možete izabrati onu koja vam najbolje odgovara.

Ovaj puder vam setuje makeup da traje čitav dan, a ne možete ga vidjeti na koži, jer izgleda izuzetno prirodno.

Naravno za većinu žena ni jedan makeup look nije kompletan bez maskare i mislim da je to svakodnevni dio makeup ritine svih žena. U drogerijama je ogroman izbor maskara, tako da uvijek možete probati novu. Ja volim nositi sjene na očima svaki dan, jer mislim da učine svaki makeup izgled puno ljepšim i oči izgledaju mnogo svježije i odmornije. U drogerijama postoji mnogo vrlo povoljnih paleta sjenila koji vam mogu pomoći u kreiranju raznih izgleda na očima, od onih vrlo jednostavnih do puno jačih i intenzivnijih. Zavisno od vašeg ukusa koje boje preferirate na očima, najviše je paleta se neutralnim smeđim tonovima, koje jesu idealne za svaki dan. Međutim u posljednje vrijeme dosta drogerijskih brendova donosi više različitih opcija kada su sjene u pitanju, od jednostavnih neutralnih tonova, do intenzivnih plavih, ljubičastih i zelenih sjenila.

Tako da uvijek možete pronaći nešto što vam se sviđa. Ja iskreno ne nosim tuš za oči ili ajlajner, jer mi se ne sviđa kako izgleda na mojim očima, tako da se u mom neseseru za svakodnevnu rutinu šminkanja ne nalazi tuš, ali ako je za vas ajlajner neizostavan dio makeup – a, onda definitivno morate imati vaš omiljeni sa vama stalno. Što se tiče ostatka makeup – a, za mene ne postoji makeup izgled bez bronzera i rumenila. Za svaki dan volim da koristim mat bronzere bez šljokica, jer oni bolje izgledaju na licu, nekada bronzeri mogu imati previše šljokica. Međutim takvi bronzeri mogu mnogo lijepo izgledati ljeti kada ima puno sunca, jer vam čine kožu blistavom. Posebno su dobri za odmore na moru, da se koriste i na licu i na tijelu, jer daju divan svježi sjaj. Što se rumenila tiče potrebno je imati dvije nijanse, za dva različita izgleda koja želite postići. Jedan bi trebao biti vrlo neutralna nijansa koja se može kombinovati sa svim izgledima, to je najčešće neka peachy nijansa.

Drugo rumenilo bi trebalo biti u nekoj boji, kao na primjer neka roza nijansa.

Roza nijansa rumenila daje licu svjež izgled i može se nositi sama, bez rumenila. To je za dane kada ne želite imati previše makeup – a. Neutralno peachy rumenilo se fino kombinuje sa bronzerom pri čemu daje više dimenzionalan izgled licu. Ovo ne mora biti must have za svakoga, ali za mene je izuzetno važan dio svakodnevne rutine šminkanja, a to je hajlajter. Ja volim hajlajter jer volim svjež i odmoran izgled, a to vam hajlajter pruža. Na vama je da odlučite da li vam je hajlajter potreban u svakodnevnoj rutini šminkanja ili ne. Naravno na kraju su na redu usne. Zavisno od toga šta najviše volite, potrebno je da imate barem dvije različite boje ruževa. Potrebna vam je nijansa za svaki dan, to može biti neka nude nijansa, ili ipak neka boja. Te vam je potrebno da imate neku intenzivnu crvenu nijansu, za svečanije prilike. To je sve od mene za danas, nadam se da ste uživali čitajući.
Azra/SimpleSerenity

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.